Φιλιατρά: Το παλιό περίπτερο μεταμορφώθηκε σε υπέροχη δημόσια δανειστική βιβλιοθήκη

Εικόνες που μας κάνουν να χαμογελάμε και να αισιοδοξούμε: Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον ιδιοκτήτη περιπτέρου, στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών, κ. Ιωάννη Μπενετόπουλο, ο οποίος όταν έπαψε η λειτουργία του αποφάσισε να το δωρίσει στον τοπικό Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού. Το 2016 ο Όμιλος το μετέφερε σε πιο βολικό σημείο, στα ανατολικά της πλατείας, και το μετέτρεψε σε πρωτότυπη Δανειστική Βιβλιοθήκη!

Η τοπική κοινωνία καθώς και οι παραθεριστές το καλοκαίρι, αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή, χάρισε αμέτρητα βιβλία, με αποτέλεσμα τώρα η εν λόγω βιβλιοθήκη να περιλαμβάνει περισσότερους από 2.500 τίτλους, και φρόντισαν τόσο το ίδιο το περίπτερο όσο και τον περίγυρο αυτού, ώστε να έχει πιο φιλόξενη εικόνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου, κ. Νίκο Κούρδογλου, ο οποίος μίλησε στο eleftheriaonline.gr, «Εδώ είναι το στέκι μας. Θέλουμε να υπάρχει μια συνέχεια στη λειτουργία αυτού του περιπτέρου προκειμένου να διατηρηθεί η ουσιαστική επαφή με το βιβλίο. Το χειμερινό και ισχύον ωράριο είναι κάθε Kυριακή 11:00 – 13:00. Όσοι πιστοί, προσέλθετε. Αξίζει μια δοκιμή ώστε να βρει κανείς το βιβλίο της αρεσκείας του, να διαβάσει χωρίς να ξοδευτεί».

Και βέβαια αμέτρητοι φίλοι του βιβλίου, κάθε ηλικίας, έρχονται στο «Περί… βιβλίων» για να βρουν τίτλους Ελλήνων και Ξένων συγγραφέων, οι οποίοι βέβαια είναι χωρισμένοι ανά κατηγορία προς διευκόλυνση όλων.

Μάλιστα, με τη νέα σχολική σεζόν προγραμματίζονται και δράσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες ελληνικής και ξένης μουσικής, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, εθελοντικές αιμοδοσίες και bazaar για καλό σκοπό.

*Μάθετε περισσότερα στη σελίδα της βιβλιοθήκης στο Facebook.