Φιογκάκια με σπαράγγια και μανιτάρια

Ελάτε να δοκιμάσουμε μια ξεχωριστή μακαρονάδα με σπαράγγια και μανιτάρια για να συνηθίσουν τα παιδιά να τρώνε τα λαχανικά. Ξέρετε πόσο θρεπτικά είναι τα σπαράγγια; Είναι πλούσια σε:
* βιταμίνες του συμπλέγματος B, όπως φυλλικό οξύ , θειαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη (Β2), νιασίνη (Β3). * αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη E, καροτένιο (προβιταμίνη της βιταμίνης Α) οι  οποίες  εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες και έχουν  επίσης και  ισχυρή αντικαρκινική δράση.* μέταλλα όπως φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χαμηλά σε νάτριο και περιέχουν αρκετό κάλιο.Περιέχουν επίσης: ελάχιστες θερμίδες. Η θερμιδική αξία του προϊόντος θεωρείται χαμηλή και είναι 26 θερμίδες /100g σπαραγγιού. Τώρα λοιπόν που το μάθατε καλό είναι να τα εντάξετε στο διατροφολόγιο της οικογένειας.

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά φιογκάκια
1 ξερό κρεμμύδι
380 γρ. φρέσκα μανιτάρια
2 ματσάκια σπαράγγια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
300 γρ. γραβιέρα
φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πένες al dente. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι, τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια, τα σπαράγγια σε κομμάτια 10 εκατοστών (μαζί με τις φούντες τους) και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, ρίχνετε το θυμάρι, τις πένες, την ντομάτα (ξεφλουδισμένη και χωρίς σπόρια) και σβήνετε με το λευκό κρασί. Προσθέτετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Σερβίρετε το πιάτο γαρνιρισμένο με την υπόλοιπη γραβιέρα.