Γαλάζια Σημαία 2020: Αυτές είναι οι ακτές και οι μαρίνες που διακρίθηκαν – 2η η Ελλάδα παγκοσμίως

Ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα οι βραβεύσεις για τη Γαλάζια Σημαία 2020, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος Γαλάζια Σημαία στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα φετινά αποτελέσματα 497 ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη βραβεύθηκαν, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες αναφορικά με την ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Δείτε αναλυτικά τις  497 ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη που βραβεύονται με “Γαλάζια Σημαία” για το 2020 εδώ.

Τι είναι το πρόγραμμα Γαλάζια Σημαία:

Η ΕΕΠΦ χειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία” στην Ελλάδα από το 1992. Η “Γαλάζια Σημαία”, σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς. Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” (“BLUE FLAG”) ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 51 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, δηλαδή όχι μόνο της Ευρώπης. Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.