Γιαγιά και εγγονή: Η συγκινητική φωτογραφία που κάνει τις τελευταίες μέρες τον γύρο του πλανήτη

«Του παιδιού μου το παιδί δυο φορές παιδί μου» λέει ο σοφός λαός και είναι ίσως από τα πιο σωστά αποφθέγματα που έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στον χρόνο.

Γιατί είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις με λόγια το θαύμα που συντελείται όταν η γυναίκα γίνεται για πρώτη φορά γιαγιά. Όταν ξαφνικά το πλάσμα για το οποίο νοιάζεται περισσότερο από κάθε άλλο στον κόσμο, φέρνει στη ζωή τη… συνέχεια της. Ένα νέο, απροστάτευτο ανθρωπάκι, το οποίο της δημιουργεί αμέτρητα ανάμεικτα συναισθήματα: Της γεννά μνήμες από την πρώτη φορά που έγινε η ίδια μαμά και της θυμίζει, ότι ξεκινά για εκείνη ένα νέο στάδιο ζωής, λιγότερο ίσως κοπιαστικό, συναισθηματικά πολύτιμο και ίσως… το τελευταίο.

Καθόλου άδικα, λοιπόν, η φωτογραφία αυτή που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του κόσμου συγκινεί και κερδίζει χιλιάδες εγκωμιαστικά σχόλια, για την απαθανάτιση της συγκλονιστικής αυτής πρώτης στιγμής που το παρελθόν συναντά το μέλλον στην πιο τρυφερή αγκαλιά.

Γράφει η μαμά-blogger Mia Carr

«Η μαμά μου, με χέρια ταλαιπωρημένα από τα τόσα χρόνια που μας φροντίζει και να μας αγαπά.

Κοίταξε για πρώτη φορά το μωρό μου.

Και σε μία μόνο στιγμή, έλιωσε ολοκληρωτικά γύρω του.

Πήρε την κόρη μου στην αγκαλιά της και χάθηκε στη στιγμή, λες και βρήκε ξανά τα χαμένα της μωρά που τα έψαχνε για χρόνια.

Πλημμυρισμένη από την ανάμνησή τους, ξεχειλίζοντας τρυφερότητα και απαλά χάδια.

Και είδα στα δάκρυά της, πόσο πολύ της είχε λείψει.

Και πόσο πολύ, μια μέρα, θα μου λείψει και εμένα.»

(via: Snuggle Me Organic)