Γιαουρτοψωμάκια: Η ιδανική πρώτη ύλη για σπιτικά σάντουιτς για το κολατσιό στο σχολείο

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει επ΄ουδενί να παραλείπεται. Έρευνες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που καταναλώνουν πρωινό αποδίδουν καλύτερα στα μαθηματικά και την ανάγνωση, έχουν αυξημένη προσοχή την ώρα του μαθήματος και συνολικά καλύτερη συμπεριφορά στην τάξη.

Αν δίνετε μάχη με τα παιδιά για να φάνε το πρωινό τους τότε δεν έχετε παρά να τους σερβίρετε έξυπνα σνακ που θα τους τραβήξουν την προσοχή και θα τα κάνουν να θέλουν να τα γευτούν. Μια από τις αγαπημένες επιλογές μας είναι τα γιαουρτοψωμάκια.

Δοκιμάστε τα και στα δικά σας παιδιά και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή για νόστιμα και αφράτα  ψωμάκια που θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για απίθανα σάντουιτς για το κολατσιό στο σχολείο!

Υλικά:

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
1/2 φλιτζάνι τουτσαγιού βούτυρο σε κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός το γιαούρτι μαζί με το βούτυρο και το λάδι. Μεταφέρετε το μείγμα του γιαουρτιού στη λεκάνη με το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε μέχρι το μείγμα να απορροφήσει όλο το αλεύρι και να αποκτήσετε μια συμπαγή ζύμη που δεν κολλάει.

Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε 1 1/2 με 2 ώρες.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C και στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Πλάθετε κομμάτια ζύμης με το χέρι ( και δίνετε σχήματα που σας αρέσουν. Βάλτε τα ψωμάκια στο ταψί, τα χαράζετε λίγο πάνω και τα ψήνετε περίπου 30′-35′, μέχρι να ροδίσουν.

Διαβάστε επίσης:

6 λαχταριστά σνακ με ψωμί του τοστ στα οποία δεν θα αντισταθεί κανένα παιδί

Κέικ μπανάνας με φυστικοβούτυρο

5 πρωτότυπες ιδέες για να ετοιμάσετε το κολατσιό των παιδιών για το σχολείο

 

Ροή Ειδήσεων