Αρχική Quiz Γιατί ο κάβουρας περπατά στα πλάγια;

Γιατί ο κάβουρας περπατά στα πλάγια;

land-crabΟι κάβουρες περπατάνε στο πλάι επειδή έχουν αναπτύξει έναν εξωτερικό σκελετό που τους προστατεύει από τους εχθρούς, με τίμημα, όμως, τον περιορισμό των κινήσεων των πάνω άκρων τους. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις, οι κάβουρες με πιο προστατευτικούς εξωτερικούς σκελετούς και λιγότερη κίνηση των άκρων, βρέθηκε ότι είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν.

Τα πόδια του κάβουρα είναι συνδεδεμένα στο πλάι του σώματος, όπως τα ανθρώπινα χέρια. Δυστυχώς, όμως, για τους κάβουρες, ενώ τα ανθρώπινα χέρια διαθέτουν πολλαπλές αρθρώσεις που επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων, οι κάβουρες δεν διαθέτουν αρθρώσεις. Τα πόδια τους μοιάζουν περισσότερο με τα ανθρώπινα δάχτυλα που μπορούν να κινηθούν προς τα πάνω και κάτω, αλλά όχι στο πλάι. Οι αρθρώσεις των ανθρώπινων γοφών και ώμων είναι μια μηχανική βελτίωση την οποία οι κάβουρες ποτέ δεν σκέφτηκαν, αφού διάλεξαν διαφορετικό μονοπάτι εξέλιξης, επιλέγοντας την δύναμη έναντι της ευλυγισίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.