Γιατί το Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας έγινε στόχος επίθεσης του Ρουβίκωνα;

Γιατί το Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας έγινε στόχος επίθεσης του Ρουβίκωνα;

Στόχος του Ρουβίκωνα έγινε το ορφανοτροφείο – κολαστήριο, όπου είχαν γίνει οι αποκαλύψεις από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σχετικά με σεξουαλικές κακοποιήσεις, ξυλοδαρμούς και παραμέληση παιδιών.

Τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας πέταξαν τρικάκια στο χώρο του Προτύπου Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, επί της οδού Κρέμου, και αποχώρησαν.

Το κείμενο της παρέμβασης, το οποίο αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κάνει λόγο για μία «φριχτή υπόθεση παιδικής κακοποίησης, παραμέλησης και συγκάλυψης σε προνοιακή δομή που βρίσκεται στην Αθήνα, η οποία ερευνάται πλέον και για εμπορία βρεφών».

Προσθέτει δε «τα εν λόγω παιδιά επέστρεψαν στο ίδιο ίδρυμα όπου κακοποιήθηκαν καθώς και ότι η Διοίκηση παραμένει στη θέση της», και διατυπώνεται η απαίτηση να «χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση».

«Ελπίζουμε πως ήρθε η ώρα να φροντίσουμε τα παιδιά θύματα κακοποίησης, ως κόρη οφθαλμού. Να τελειώνουμε με την υπέρτατη ντροπή της υποτίθεται πολιτισμένης κοινωνίας, όπου η κόλαση των κακοποιημένων παιδιών δεν τελειώνει πουθενά. Θα είμαστε στο πλευρό των θυμάτων αυτής της φρίκης μέχρι τη δικαίωσή τους και καλούμε όλη την κοινωνία να συμπαραταχθεί στον αγώνα αυτό. Την υπόθεση αυτή θα την παρακολουθούμε, μέχρι το τέλος», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.

Διαβάστε επίσης:

Μαριανίνα Κριεζή: Η 14χρονη που έστελνε επιστολές στον Σεφέρη μας κάνει να αναπολούμε τα παιδικά μας χρόνια

H απίθανη ερώτηση μαθήτριας στην Νίκη Κεραμέως όταν επισκέφθηκε την τάξη της στην Κρήτη

Καταγγελία σοκ: Δικάζουν μονογονέα μαμά επειδή κοιμήθηκε… στην παραλία με την κόρη της!