Γιώργο Δ. Λεμπέση τελικά το παιδικό θέατρο «ανθίζει» σήμερα;

Συνέντευξη στη Γεωργία Οικονόμου

Σε ηλικία 8 ετών μπήκε σ’ ένα μυστήριο ρέμα κι από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Στέλνει τις ιστορίες του μέσω ταχυδρομικών αερόστατων, ενώ υπάρχουν φήμες ότι ζει στη Χώρα των Περασμένων Περαστικών (εκεί όπου πάνε όλα τα χαμένα πράγματα) και ότι επισκέπτεται τα παιδιά με το όνομα «Φανταστικός Lebee».

Ο λόγος για τον Γιώργο Λεμπέση που έχει αποσπάσει Βραβείο Πρωτότυπης Ιστορίας και Βραβείο Κοινού για τα διηγήματά του «4 σελίδες» και «Πρώτη πτήση», ενώ έχει ψηφιστεί δυο φορές στις «Πένες της χρονιάς» μέσα στους δέκα καλύτερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας όλων των εποχών.  Θεωρείται ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, έχοντας στο ενεργητικό του 7 μπεστ σέλερ, 12 διηγήματα για ενηλίκους και μεταφράσεις σε Αγγλικά, Αραβικά και Τούρκικα.

Φέτος κάνει… βουτιές στο θέατρο Παλλάς, καθώς η δική του «Βυθούπολη» πήρε σάρκα κι οστά από τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Φωκά Ευαγγελινού, ενώ σαν καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας Amuse συντόνισε την  ομάδα που δημιούργησε το εντυπωσιακό 3d video mapping στη Βουλή την περίοδο των Χριστουγέννων.

Διαβάστε όλοκληρη τη συνέντευξη στο Infowoman.gr.