Γιορτή των Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία – Η εγκύκλιος

Γιορτή των Τριών Ιεραρχών: Τι θα γίνει με τη λειτουργία των σχολείων

Με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλα τα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, δίνει οδηγίες για το πώς θα διεξαχθεί φέτος η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

Πώς θα γίνει ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

Oι εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές)  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Οι εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες.
Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον Covid-19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 2022

Έχει καταργηθεί η σχολική αργία των Τριών Ιεραρχών

Υπενθυμίζεται ότι από την προπέρσινη χρονιά έχει καταργηθεί η σχολική αργία για τους Τρεις Ιεράρχες και πλέον είναι ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το σχολείο λειτουργεί κανονικά και πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Διαβάστε επίσης:

Πόσα είναι τα κρούσματα που κατάγραφηκαν στα self test των σχολείων (21/1)

«Γεωργία, είμαστε δίπλα σου»: Οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Γαλατσίου στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας