Αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της 12 μηνών Λυδίας κατέθεσαν οι 2 οικογένειες – Η άγνωστη λεπτομέρεια που θα συζητηθεί

Μπαμπάς Καρολάιν: ”Η Σούζαν συμπεριφέρεται στη Λυδία όπως και στην κόρη μας όταν ήταν μωρό. Είναι άγρυπνη δίπλα της”

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά μετέβη το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων ώστε να καταθέσει αίτημα στην εισαγγελία Ανηλίκων για την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής κόρης της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ εκεί πληροφορήθηκε ότι αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε και η οικογένεια του 33χρονου κατηγορούμενου.

Πότε θα αποφασιστεί η επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Η διάταξη της εισαγγελέως ανηλίκων θα βγει είτε αύριο Παρασκευή, 25/6 είτε την προσεχή Δευτέρα.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Ο κ. Χαρμάνης καταθέτοντας το αίτημα για επιμέλεια του παιδιού, πληροφορήθηκε ότι η τεχνική έκθεση που συνέταξαν οι κοινωνικοί λειτουργοί οι οποίοι συναντήθηκαν με την οικογένεια της Καρολάιν είναι καλή. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η τεχνική έκθεση για την οικογένεια του καθ’ ομολογία δολοφόνου.

“Στην Αθήνα θα είναι η κόρη του δολοφόνου ενώ στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του”

«Καταθέσαμε αίτημα να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος κ. Χαρμάνης και συνέχισε:

«Συγκλονίστηκα όταν διάβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας. Μέχρι χθες το βράδυ οι δύο πλευρές μιλούσαν και είναι σε καλό κλίμα οι συνομιλίες. Ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί από την πλευρά της οικογένειας του Μπάμπη όπως πληροφορηθήκαμε».

Τι έχουν συζητήσει οι 2 οικογένειες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογο αίτημα κατέθεσε και η πλευρά της οικογένειας του 33χρονου πιλότου με το οποίο ζητεί επιμέλεια από κοινού. Μεταξύ άλλων η οικογένεια του προφυλακισμένου προτείνει να μοιραστεί ο χρόνος του παιδιού ανάμεσα στις δύο πλευρές, το μισό χρόνο να ζει στην Αθήνα και το άλλο μισό στην Αλόννησο.

«Μου πήρε το παιδί μου, εάν χάσω και το εγγόνι μου, θα είναι η χαριστική βολή για μένα»

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας χθες στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο δικηγόρος κ. Χαρμάνης μετέφερε μία δήλωση της μητέρας της Κάρολαϊν: «Μου πήρε το παιδί μου, εάν χάσω και το εγγόνι μου, θα είναι η χαριστική βολή για μένα».

Κατέληξε δε: «Καταλαβαίνετε ότι το εγγόνι αυτό θα είναι μια παρηγοριά για εκείνους. Ο καιρός περνάει, το παιδί αυτό κάποια στιγμή θα αρχίσει να ζητά απαντήσεις και τότε θα χρειαστούμε και τη βοήθεια ειδικών για να μπορέσει να επανέλθει και να ισορροπήσει ψυχικά».

Η άγνωστη λεπτομέρεια που θα συζητηθεί

Ένα από τα σημεία της υπόθεσης που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης είναι οι σχέσεις της οικογένειας του συζυγοκτόνου με την οικογένεια των Μπάμπη και Κάρολαιν καθώς όπως έγινε γνωστό η μαμά του συζυγοκτόνου για πρώτη φορά αγκάλιασε το εγγονάκι της την πρώτη μέρα που έγινε γνωστή η δολοφονία της άτυχης Κάρολαιν.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και με σημερινές του δηλώσεις ο κ. Χαρμάνης λέγοντας «Μάθαμε ότι η μητέρα του Μπάμπη δεν είχε καλές σχέσεις με τον Μπάμπη». Επίσης, επιβεβαίωσε  πως την ημέρα που αποκαλύφθηκε ότι η Κάρολαϊν είχε δολοφονηθεί μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, όταν η μητέρα του 33χρονου πιλότου πήρε το μωρό στην αγκαλιά της, είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που αγκαλιάζω το παιδί», φράση που υποδηλώνει πως 11 μήνες δεν είχε δει το εγγόνι της.

Από πλευράς το, o συνήγορος του συζυγοκτόνου σε δηλώσεις στην εκπομπή Τ-LIVE αρνήθηκε τα ανωτέρω , λέγοντας  πως είναι αναληθές ότι οι σχέσεις του πιλότου με την οικογένειά του ήταν κακές. Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση αν η μητέρα του πιλότου βοηθούσε το ζευγάρι και κρατούσε το παιδί, δήλωσε άγνοια. Και το μόνο που είναι ήταν πως «έχω την εικόνα ότι δεν υπήρξε ρήξη των σχέσεων».