Μητέρα Κάρολαϊν: «Μου πήρε το παιδί μου, εάν χάσω και το εγγόνι μου, θα είναι η χαριστική βολή για εμένα»

Εταιρεία προσφέρει κάθε μήνα 500 ευρώ στην οικογένεια της Καρολαίν μέχρι να ενηλικιωθεί η μικρή Λυδία

Μπορεί ο δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να επιθυμεί συνεπιμέλεια για το μεγάλωμα της κόρης του, η οικογένεια της Κάρολαϊν, ωστόσο δεν φαίνεται διατεθειμένη να δεχθεί κάτι τέτοιο. Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Χαρμάνης στον ΑΝΤ1, το οικογενειακό περιβάλλον της Καρολάιν είναι απολύτως κατάλληλο τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της ανατροφής του παιδιού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο δικηγόρος μετέφερε μία δήλωση της μητέρας της Κάρολαϊν: «Μου πήρε το παιδί μου, εάν χάσω και το εγγόνι μου, θα είναι η χαριστική βολή για μένα».

Ο κ. Χαρμάνης, λοιπόν, έκανε γνωστό ότι οι δύο οικογένειες έχουν μεταξύ τους επικοινωνία για το παιδί και ότι υπάρχει διάθεση συναίνεσης, αλλά εάν τελικά δεν καταλήξουν σε κάποια συναινετική λύση, θα κατατεθεί από την πλευρά της οικογένειας της Καρολάιν αίτημα για την ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας στη γιαγιά:

«Υπήρχε μια επικοινωνία με τις δύο οικογένειες. Εάν καταλήξουμε σε μια συναινετική λύση θα το ανακοινώσουμε στην εισαγγελέα, εάν όχι, θα υποβάλουμε και εμείς το αίτημά μας για την ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας στη γιαγιά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το παιδί θα πάει ή στη μία οικογένεια ή στην άλλη, αυτά που ακούγονται περί ιδρυμάτων δεν ισχύουν».

Κατέληξε δε: «Καταλαβαίνετε ότι το εγγόνι αυτό θα είναι μια παρηγοριά για εκείνους. Ο καιρός περνάει, το παιδί αυτό κάποια στιγμή θα αρχίσει να ζητά απαντήσεις και τότε θα χρειαστούμε και τη βοήθεια ειδικών για να μπορέσει να επανέλθει και να ισορροπήσει ψυχικά».

“Πρακτικά συνεπιμέλεια δεν μπορεί να υπάρξει”

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ ο κ. Χαρμάνης είχε πει, ότι «Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας για να βρεθεί μια συναινετική λύση» και ότι η οικογένεια της Καρολάιν ζητά την επιμέλεια του παιδιού, ωστόσο δεν πρόκειται να αποκλείσουν τις επαφές με την οικογένεια του Αναγνωστόπουλου.

“Οι γονείς του δράστη έχουν επίσης σπίτι στην Αλόννησο, επομένως θα μπορούν να έχουν επαφή όσο συχνά θέλουν”, συμπλήρωσε ο ίδιος και τόνισε: “Αύριο θα υποβληθούν υπομνήματα στην εισαγγελέα, πάντως πρακτικά, συνεπιμέλεια δεν μπορεί να υπάρξει”.

Βάσει του νόμου ο συζυγοκτόνος προς το παρόν έχει το δικαίωμα να δει το παιδί, όμως για το μέλλον αυτό θα κριθεί από το δικαστήριο.

“Είδατε εσείς κανένα σημάδι εν συναίσθησης από την πλευρά του κατηγορουμένου;”

Ο κ. Θανάσης Χαρμάνης μίλησε σήμερα και στην ΕΡΤ: «Οι οποιεσδήποτε προστριβές στο απώτερο παρελθόν και αν υπήρξαν δεν νομίζω ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να κριθεί αν αυτό το έγκλημα ήταν εκ προμελέτης ή εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Ξέρετε ο βρασμός ψυχικής ορμής έχει νομολογηθεί ότι είναι μια αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος. Ένα θύμα, το οποίο κοιμάται δεν μπορεί να προκαλέσει αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος.»

Ανέφερε δε ότι «ο κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με όποιον τρόπο νομίζει πρόσφορο ότι θα επιτύχει μια δικαστική απόφαση με μειωμένες ποινές. Τι ίδιο κάνει και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος. Η αλήθεια θα φανεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Όταν θα γίνει η δίκη και επιβληθεί κάποια ποινή τότε θα μπορούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο. Αντιλαμβάνεστε ότι οι σχολιασμοί αυτοί είναι υπερασπιστικοί, δεν θέλω να τους σχολιάσω».

Σχολιάζοντας τη μέχρι τώρα συμπεριφορά του καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά ο ίδιος απάντησε με ένα ρητορικό ερώτημα: “Είδατε εσείς κανένα σημάδι εν συναίσθησης από την πλευρά του κατηγορουμένου, ο οποίος επί 37 ημέρες παραπλανούσε τους πάντες και κατάφερε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, ευτυχώς δεν κατάφερε να παραπλανήσει την αστυνομία”.

Αναφορικά με την τύχη του βρέφους της οικογένειας ο συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν τόνισε: “Υπήρχε μια επαφή με την οικογένεια (του δράστη). Αν δεν βρεθεί από κοινού λύση θα υποβάλλουμε τα αιτήματά μας στην αρμόδια εισαγγελέα ανηλίκων και εκείνη θα κρίνει με προσωρινή διάταξη… Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτή η γιαγιά η οποία έχασε το παιδί της, μη χάσει και το εγγόνι της”. Και όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χαρμάνης “η αντιδικία στο ποινικό μέρος δεν επιδρά, με κανέναν τρόπο στο θέμα της επιμέλειας του παιδιού. Θα κριθεί με γνώμονα ποιο είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να μεγαλώσει αυτό το παιδί”. Ενώ όπως ανέφερε, το παιδί αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην οικογένεια του δράστη.