Θέμα χρόνου η απόφαση για την επιμέλεια του 12 μηνών μωρού – Τι ζητάνε οι 2 οικογένειες

Και το όνομα αυτής... Λυδία: Βαφτίστηκε στην Αλόννησο η κόρη της Καρολάιν

Το ζήτημα της χορήγησης της προσωρινής επιμέλειας του 12 μηνών μωρού της αδικοχαμένης Κάρολαιν και του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, βρίσκεται στο επίκεντρο των κινήσεων των δύο εισαγγελέων ανηλίκων υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Οι κινήσεις της Εισαγγελίας

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ήδη έχουν διαβιβαστεί από την εισαγγελία οι απαραίτητες παραγγελίες στους αρμόδιους κοινωνικούς λειτουργούς προκειμένου να έρθουν σε επαφή και με τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα και να συντάξουν τις εκθέσεις τους, που θα αποτελέσουν τη βάση των δεδομένων για την κρίσιμη απόφαση της επιμέλειας του 12 μηνών μωρού.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουν δηλώσει, οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των δύο οικογενειών και από την πλευρά της Εισαγγελίας αναμένεται να γίνουν όλα το συντομότερο δυνατόν και με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού.

Το μωρό θα μεγαλώσει στην Αλόννησο

Οι οικογένειες της άτυχης Κάρολαϊν και του 32χρονου συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, φαίνεται πως βρίσκονται πολύ κοντά και θέλουν να μεγαλώσει το κοριτσάκι στην Αλόννησο.

«Όπως μου εκμυστηρεύτηκε η μητέρα της Κάρολαϊν, με τους γονείς του δράστη έχει άριστες σχέσεις. Πιστεύω με αμοιβαία κατανόηση και αγάπη για αυτό το παιδί από όλους θα μπορέσουμε να βρούμε την ιδανικότερη και συμφερότερη λύση» δήλωσε νωρίτερα ο Θανάσης Χαρμάνης, δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς.

Ερωτηθείς αν η μητέρα του θύματος έχει την οικονομική κατάσταση να αναθρέψει το παιδί ο Θανάσης Χαρμάνης διευκρίνισε ότι η εντολέας του «υποστηρίζεται από κόσμο. Η οικονομική της κατάσταση είναι καλή και είναι από τους ανθρώπους που δουλεύουν από μικρά παιδιά έντιμα στην Αλόννησο. Πιστεύω ότι η Αλόννησος είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για να μεγαλώσει το παιδί μέχρι κάποια ηλικία. Από εκεί και πέρα θα αναθεωρήσουμε την οποιαδήποτε στάση».

Προς το παρόν το παιδί είναι με τους γονείς του Μπάμπη

Το κοριτσάκι επί του παρόντος, είναι υπό την φροντίδα των γονιών του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, με τους γονείς τουνα λένε ότι θέλουν να παίξουν ρόλο στην ανατροφή του παιδιού. Ο πατέρας του Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, σε δηλώσεις του στη Daily Mail  είπε: «Το μωρό είναι μαζί μας. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το μέλλον αυτού του μωρού και θέλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο».

Αναφερόμενος στη φυλάκιση του γιου του και στον θάνατο της νύφης του, είπε: «Ως πατέρας τώρα, έχω χάσει δύο παιδιά. Τώρα θέλω να διασφαλίσω ότι αυτό το μωρό δεν θα έχει άλλη κακή τύχη – τίποτα από όλα αυτά δεν είναι λάθος αυτού του παιδιού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι οι  δυο οικογένειες έχουν πολύ καλές σχέσεις αποδεικνύεται και από το ότι ο αδερφός του Μπαμπη, Φώτης Αναγνωστόπουλος, όχι μόνο βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειας της Καρολάιν μετά τις τραγικές εξελίξεις αλλά έχει στο σπίτι του τη μικρή την οποία και φροντίζει μαζί με τους παππούδες.

Από ποιους παράγοντες θα εξαρτηθεί ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια του μωρού

Για το θέμα της συνεπιμέλειας του 12 μηνών μωρού, που από τη μία στιγμή στην άλλη μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά βρέθηκε χωρίς μητέρα και με τον πατέρα της να οδηγείται στις φυλακές μίλησε στην ΕΡΤ η Ιωάννα Λαγουμιτζή, κοινωνική λειτουργός στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

«Πρώτα από όλα θα πρέπει να υπάρχει επιθυμία από την πλευρά του συγγενικού περιβάλλοντος για να αναλάβουν τη φροντίδα του παιδιού και από εκεί και πέρα ο εισαγγελέας θα διατάξει τους κοινωνικούς λειτουργούς των δημοσίων φορέων να διερευνήσουν έρευνα συνθηκών διαβίωσης προκειμένου να αποφασίσει ποιο είναι το προσφορότερο για τη διαβίωση του παιδιού», δήλωσε η κ. Λαγουμιτζή.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Από τις έξι» η κοινωνική λειτουργός του “Χαμόγελου του Παιδιού” θα εξεταστεί η ψυχική και σωματική υγεία, οι γονεϊκές δεξιότητες που έχουν οι παππούδες, οτιδήποτε θα τους χρειαστεί μέχρι την ενηλικίωση του παιδιού. «Τα θέματα επιμέλειας αλλάζουν. Ο καθ’ ομολογία δράστης μπορεί να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού, αν και εφόσον τη χάσει. Στις περιπτώσεις που οι γονείς χάνουν την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνα, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι για πάντα».

Αναφορικά με το θέμα της συνεπιμέλειας η κ. Λαγουμιτζή επισήμανε ότι το θέμα του διαφορετικού τόπου διαμονής των δύο οικογενειών είναι ένα πρακτικό ζήτημα. «Αν υπάρχει καλή επικοινωνία και αν όλοι έχουν στο νου ότι πάνω από όλα είναι η ασφάλεια, η σταθερότητα γι’ αυτό το παιδί. Όλα μπορούν να γίνουν. Το ζήτημα είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση γι’ αυτό το παιδί».

Η επιθυμία του 32χρονου συζυγοκτόνου

Ο συνήγορός του, σήμερα αναμένεται να μεταβεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών προκειμένου να λάβει ενημέρωση για τα βήματα που έχουν γίνει σε σχέση με την επιμέλεια του παιδιού, του πλέον τραγικού προσώπου σε αυτήν την υπόθεση. Αναμένεται να ζητήσει προσεκτικά βήματα και όχι βεβιασμένα και να μεταφέρει τη βούληση της πλευράς του κατηγορουμένου να υπάρξει συνεπιμέλεια και από τις δύο οικογένειες.