Γώγος: “Δεν έχει αποκλειστεί το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Δεκεμβρίου”

Υπ. Παιδείας: 4.784 άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών για τα κενά από τον κορωνοϊό

Η σεναριολογία για το τι μέλλει γενέσθαι με το άνοιγμα ή όχι των σχολείων εντός Δεκεμβρίου καλά κρατεί και διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα νέες απόψεις και τοποθετήσεις.

“Θα εξετάσουμε άνοιγμα των σχολείων στις 14/12”

Σε σημερινές του δηλώσεις ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100.3, αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων επισήμανε ότι η συζήτηση, όπως φαίνεται, μετατίθεται για τις 14 Δεκεμβρίου, γιατί δεν υπάρχει βελτίωση και παγίωση των επιδημιολογικών δεδομένων για να κλείσει το θέμα.

«Δεν έχει αποκλειστεί το άνοιγμα, υπάρχει δυσκολία, αλλά μέσα στην βδομάδα θα συζητηθεί το θέμα από την Επιτροπή με βάση και τα ποιοτικά δεδομένα», πρόσθεσε.

Λινού: “Πρέπει να μειώσουμε τον συνωστισμό έξω από τα σχολεία”

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών και αν αυτό πρέπει να γίνει με τα τωρινά δεδομένα, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού είπε στο Open TV: «Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν. Πρέπει να μειώσουμε τον συνωστισμό έξω από τα σχολεία».

Στη συνέχεια, πρότεινε διαφορετικές ώρες προσέλευσης για κάθε τάξη ώστε να μην συγχρωτίζονται μαθητές και γονείς στις εισόδους.

Πότε θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων

Το Υπουργείο Παιδείας θα μπορέσει να έχει καθαρή εικόνα για το άνοιγμα των σχολείων στο τέλος της εβδομάδας μετά την εισήγηση από τους ειδικούς σύμφωνα με την γενική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα. Μόλις γίνει η εισήγηση από πλευράς της Επιτροπής των Ειδικών στον πρωθυπουργό, θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις και με διάγγελμά του την προσεχή Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μεταξύ άλλων το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των σχολείων.