“Γονείς, μην συνωστίζεστε αλλιώς θα κληθούν οι Αρχές να βάλουν πρόστιμα”: Τι συνέβη σε σχολείο της Πάτρας

Πρεμιέρα χθες για την επιστροφή των μαθητών Δημοτικού στα θρανία μετά από σχεδόν δύο μήνες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και τα σχολεία προσπαθούν να επανέλθουν στους δια ζώσης διδακτικούς ρυθμούς, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του ιού.

Τα έκτακτα μέτρα πρόληψης που εισηγήθηκε το Υπουργείο Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων  αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Μάλιστα τόσο οι Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων όσο και οι Σύλλογοι Γονέων απευθύνουν έκκληση στους γονείς και κηδεμόνες τόσο κατά την πρωινή προσέλευση όσο και κατά την μεσημεριανή αποχώρηση να μην συνωστίζονται στις πόρτες του σχολείου, να μην στήνουν πηγαδάκια και να συζητάνε με τους άλλους γονείς μέχρι να έρθουν τα παιδιά και γενικότερα να αποφεύγεται κάθε είδους στενή κοινωνική επαφή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διασπορά του ιού.

Μάλιστα υπάρχουν και σύλλογοι γονέων που πήραν πρωτοβουλία και βρήκαν ευφάνταστους τρόπους για να μην συνωστίζονται οι γονείς έξω από τις εισόδους του σχολείου και στην πράξη το εγχείρημά τους έχει αποδειχθεί άκρως αποτελεσματικό.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς ένας από τους λόγους που οδήγησαν στο άτακτο λουκέτο των σχολικών μονάδων το Νοέμβριο ήταν οι εικόνες συνωστισμού και έντονο συγχρωτισμού γονέων έξω από τα σχολεία σχεδόν όλης της επικράτειας και φυσικά οι μετακινήσεις των γονέων από και προς τα σχολεία.

Η απειλή να κληθούν οι Αρχές για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού έξω από σχολείο της Πάτρας

Θέλοντας, λοιπόν, να εφιστήσει την προσοχή τους γονείς ο Συλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Πατρών με ανακοίνωση που εξέδωσε κρούει το καμπανάκι ότι αν παρατηρηθούν εκ νέου οι χθεσινές εικόνες συνωστισμού τω γονιών στην μικρή είσοδο του σχολείου θα κληθούν κατόπιν ενημέρωσης από τη Διεύθυνση του σχολείου οι αρμόδιες αρχές που θα επιβάλλουν τα αντίστοιχα πρόστιμα ύψους 300 ευρώ! Μάλιστα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, δεν είναι προβληματική μόνο η υπεράριθμη παρουσία των γονιών αλλά και το γεγονός ότι στήνονται καβγάδες και “λαϊκά δικαστήρια” ενώπιον των μικρών μαθητών με γονείς να αντιδικούν αδιαφορώντας για το θέαμα που αντικρίζουν τα παιδιά.