Αρχική Infokids Υγεία Γονείς, προσοχή! Ανακαλούνται από την αγορά γνωστά ελληνικά σαπούνια λόγω επικινδυνότητας

Γονείς, προσοχή! Ανακαλούνται από την αγορά γνωστά ελληνικά σαπούνια λόγω επικινδυνότητας

Για την ανάκληση από την αγορά γνωστών ελληνικών σαπουνιών ενημερωθήκαμε μέσω των Κοινοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 17ης Σεπτεμβρίου για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήµατος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX).

Αυτά είναι τα σαπούνια που ανακαλούνται:

Προϊόν: Σαπούνια

Μάρκα: FRESH LINE

Όνοµα: Άγνωστο

Τύπος/αριθµός µοντέλου: 1) Homemade Gourmet Soaps, 2) Ekmek Kataif Soap, 3) Fig Soap, 4) Leto Soap

Αριθµός παρτίδας/Barcode: Άγνωστος

Περιγραφή: 1) Σαπούνια σε σχήµα ντόνατς. 9 τεµάχια σε χάρτινο κουτί. 2) Σαπούνια σε σχήµα γλυκών ή φρούτων, τα οποία µπορούν να κοπούν σε
µικρότερα κοµµάτια.

Χώρα προέλευσης: Ελλάδα

Κίνδυνος Χημικός και Πνιγμός. Λόγω του χαρακτηριστικού σχήµατος, χρώµατος και µεγέθους, το προϊόν θα µπορούσε εσφαλµένα να θεωρηθεί ως τρόφιµο. Αυτό θα µπορούσε να οδηγήσει παιδιά στο να βάλουν στο στόµα τους µικρά κοµµάτια του, προκαλώντας πνιγµό. Το προϊόν δεν συµµορφώνεται µε τον Κανονισµό των Καλλυντικών και µε τις απαιτήσεις της Οδηγίας για προϊόντα που
οµοιάζουν µε τρόφιµα.

Υποχρεωτικά Μέτρα: Απαγόρευση διάθεσης του προϊόντος στην αγορά και άλλα συνοδευτικά µέτρα από τον ΕΟΦ.

Προϊόν: Σαπούνια

Μάρκα: FRESH & PERSONAL COSMETICS

Όνοµα: Άγνωστο

Χώρα προέλευσης: Ελλάδα

Τύπος/αριθµός µοντέλου: Ice Cream Soap

Περιγραφή: Σαπούνι που µοιάζει µε παγωτό, σε διάφορα χρώµατα. Το προϊόν διατίθεται χύµα σε διάφανο, πλαστικό κύπελλο µε ετικέτα. Το κύπελλο συσκευάζεται σε χάρτινο κουτί, µαζί µε ένα πλαστικό κουταλάκι.

Αριθµός παρτίδας/Barcode: Άγνωστος

Kίνδυνος Χηµικός και Πνιγµός. Λόγω του χαρακτηριστικού σχήµατος, χρώµατος και µεγέθους, το προϊόν θα µπορούσε εσφαλµένα να θεωρηθεί ως τρόφιµο. Αυτό θα µπορούσε να οδηγήσει παιδιά στο να βάλουν στο στόµα τους µικρά κοµµάτια του, προκαλώντας πνιγµό.

Υποχρεωτικά µέτρα (στον κατασκευαστή) : Απαγόρευση διάθεσης του προϊόντος στην αγορά και άλλα συνοδευτικά µέτρα από τον ΕΟΦ. Το προϊόν δεν συµµορφώνεται µε τον Κανονισµό των Καλλυντικών και µε τις απαιτήσεις της Οδηγίας για προϊόντα που οµοιάζουν µε τρόφιµα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter