H Νίκη Κεραμέως εγκαινίασε το 11ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς – “Κερδίσαμε το στοίχημα της δίχρονης προσχολικής”

H Νίκη Κεραμέως εγκαινίασε το 11ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς - "Κερδίσαμε το στοίχημα της δίχρονης προσχολικής"

Δυόμιση φορές λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού στις ηλικίες 15-18 καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο και για τις ηλικίες 4-18 συνολικά 3.000 λιγότερα κρούσματα (στην ίδια χρονική σύγκριση), σύμφωνα με τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμεως, προσερχόμενη στα εγκαίνια του 11ου τετραθέσιου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς.

Σημαντική μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ηλικίες 4-18 μετά το άνοιγμα των σχολείων

Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι “ειμαστε πάντοτε σε πάρα πολύ μεγάλη επιφυλακή, παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας” καθώς “η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επενδύσει παρά πολύ στη δια ζώσης εκπαίδευση” “Έχουμε όμως ήδη κλείσει τον μήνα Σεπτέμβριο και έχουμε ήδη συγκεντρωτικά στοιχεία για τον Σεπτέμβριο.

Το ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο, το οποίο δεν είναι τυχαίο αλλά πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς μας, πιστώνεται στα στελέχη της εκπαίδευσης, στους μαθητές και τους γονείς, είναι το γεγονός ότι όταν δει κανείς τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου είχαμε 3.000 λιγότερα κρούσματα σε παιδιά 4 έως 18 ετών τον Σεπτέμβριο, που τα σχολεία μας ήταν ανοιχτά και γίνονταν εκατομμύρια τεστ, σε σχέση με τον Αύγουστο που θα σχολεία ήταν κλειστά και γινόντουσαν πολύ λιγότερα τεστ.

Είναι το πρώτο στοιχείο που έχει σημασία. Το δεύτερο στοιχείο , που επίσης έχει σημασία είναι ότι μειώθηκαν δραστικά τα κρούσματα στις ηλικίες 15-18. Έχουμε περίπου 2,5 φορές λιγότερα κρούσματα τον Σεπτέμβριο σε αυτές τις ηλικίες και αυτό νομίζω οφείλεται αφενός στον εμβολιασμό και αφετέρου στην πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων“, επισήμανε η κ.Κεραμέως.

Η υπουργός, την οποία συνόδευαν η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αλέξανδρος Κόπτσης μπήκε στις αίθουσες του νηπιαγωγείου και συζήτησε με τα παιδιά, ενώ ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου πως η στελέχωση του δεν έχει έχει κανένα κενό.

“Η κυβέρνηση δίνει πάρα πολύ μεγάλο βάρος στην προσχολική εκπαίδευση”

Κατά τον χαιρετισμό της μετά την τελετή Αγιασμού αναφέρθηκε στον “ιδιαίτερο συμβολισμό ότι είμαστε η πολιτική ηγεσία εδώ, για να εγκαινιάσουμε αυτό το σχολείο” , εξηγώντας πως σηματοδοτεί ότι “η κυβέρνηση δίνει πάρα πολύ μεγάλο βάρος στην προσχολική εκπαίδευση”, καθώς “ήταν στοίχημα να εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση σε όλη τη χώρα, είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται καθολικά στην επικράτεια, μια δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ουσιαστικά ενισχυμένη, για πρώτη φορά με διδασκαλία αγγλικών μέσα σε όλα τα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας -γιατί να πρέπει να πληρώσει ο γονιός, για να κάνει το παιδί του αγγλικά, εκτός σχολείου, εκτός δημόσιας παιδείας- ένα νηπιαγωγείο ενισχυμένο με τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τα οποία εφαρμόζονται επίσης για πρώτη φορά σε όλη τη χώρα, με θεματικές όπως ο εθελοντισμός, το περιβάλλον

Οι δηλώσεις της Ζέττας Μακρή

Σε δηλώσεις της στα σημερινά εγκαίνια του 11ου τετραθέσιου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς (Ανδριανουπόλεως&Παπακυρίτση), η κ. Μακρή ανέφερε ότι “ έχουμε πράγματι ελάχιστα κλειστά τμήματα στα σχολεία. Ο αριθμός είναι μονοψήφιος και το εντυπωσιακό είναι ότι τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα, όπως ακριβώς επιτάσσει και η επιστήμη. Έχουμε 3.000 λιγότερα κρούσματα έναντι του Αυγούστου οπότε τα σχολεία ήταν κλειστά, αλλά τα παιδιά έρχονταν σε επαφή τόσο με συνομήλικούς τους, όσο και μεγαλύτερους τους”.

Η υφυπουργός σημείωσε ότι σήμερα εγκαινιάστηκε ένα από τα τέσσερα νηπιαγωγεία της περιοχής που αφορούν σε σύγχρονα κτίρια, “ με εκπαιδευτικούς αφοσιωμένους και αποφασισμένους να προσφέρουν”.

Η ομιλία της Νίκης Κεραμέως

Διαβάστε επίσης:

“H κόρη μου έχει επιληψία και δεν έχει έρθει σχολικός νοσηλευτής. Την περιμένω με το φάρμακο μέχρι να σχολάσει”

Βόλος: “Την έσυρε από τα μαλλιά και τη χτυπούσε στο κεφάλι μπροστά στα μάτια του 9χρονου γιου τους”

Ο 10χρονος Γιώργος κινδυνεύει και έχει άμεση ανάγκη για αίμα!