“H Τζωρτζίνα υπέφερε. Σοβαρές ενδείξεις για στέρηση οξυγόνου” – Πώς απορρίπτεται το σενάριο της Πισπιρίγκου;

Πάτρα: Απειλές από τη Ρούλα Πισπιρίγκου δέχθηκε η παιδοψυχολόγος που ερμήνευσε τη ζωγραφία της Τζωρτζίνας

«Ενδέχεται να υπήρξαν προσπάθειες αποστέρησης του οξυγόνου και στη Τζωρτζίνα» λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο Star. Ο ίδιος πιστεύει πως η Ίριδα και της Μαλένα έχουν σίγουρα χάσει τη ζωή τους από ασφυκτικό θάνατο.

“Βόμβες” Λέων για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ξεκαθαρίζει πως ο μόνος τρόπος για να είμαστε σίγουροι ότι το παιδί λάμβανε και άλλες ουσίες πέρα από κεταμίνη, είναι να εξεταστούν οι τρίχες από το κεφάλι της.

«Σίγουρα τα συμπτώματα που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα συμβαδίζουν με φαρμακευτικές αγωγές, όμως σε κάθε περίπτωση αν θέλουμε να πάμε πίσω στον χρόνο να χρειαστεί να κάνουμε μία τοξικολογική ανάλυση τριχών, που είναι το μόνο βιολογικό στοιχείο που μπορεί με βεβαιότητα να μας δείξει τη χρήση άλλων ουσιών». 

Ωστόσο, ο έμπειρος ιατροδικαστής δηλώνει πως η Τζωρτζίνα είναι πιθανό να υπέφερε και να είχε βιώσει και άλλες απόπειρες: «Είναι πάρα πολύ πιθανό αυτό το παιδί να υπέφερε από εξωγενείς παράγοντες. Δεν αποκλείω πέρα από τις φαρμακευτικές ουσίες να υπάρχουν κι’ άλλες προσπάθειες, συμβατές και με τα άλλα δύο παιδιάΣε εκείνα υπάρχει μία πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι έχει συμβεί, υπάρχει αποστέρηση οξυγόνου. Δεν αποκλείεται να έγινε και μία τέτοια προσπάθεια με τη Τζωρτζίνα». 

Αργός και βασανιστικός ο θάνατος της Τζωρτζίνας;

Η Τζωρτζίνα συνολικά παρουσίασε πάνω από 20 επεισόδια που μπορεί να προκλήθηκαν από ουσίες, με τα έξι από αυτά να είναι τον Απρίλιο του 2021 όταν εισήχθη για πρώτη φορά στο νοσοκομείο. 

Καταρρέει ο ισχυρισμός για «ιατρικό λάθος» στην κεταμίνη

Όταν οι γιατροί  μπήκαν στο δωμάτιο το κορίτσι έχει ήδη υποστεί ανακοπή και έχει 32 σφύξεις. Στις καταθέσεις τους είναι σαφείς για τα φάρμακα που έδωσαν.

«Τα μόνα φάρμακα που χορηγήσαμε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης ήταν αδρεναλίνη ανά πέντε λεπτά και κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης ροκουρόνιο» κατέθεσε η εντατικολόγος Αγλαΐα Κυριακού

Μεγάλη η δόση της κεταμίνης – Δε θα μπορούσε να είναι «θεραπευτική»

Αυτές οι δύο ουσίες δεν εντοπίστηκαν στην τοξικολογική ανάλυση, γιατί όταν χορήθηκαν η Τζωρτζίνα είχε ήδη φύγει από τη ζωή και δεν κυκλοφορούσαν στο αίμα της.

Το δεύτερο στοιχείο που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου για ιατρικό λάθος είναι η ποσότητα των 6.5 mg ανα λίτρο αίματος.  Συνεπώς, δε θα μπορούσαν οι γιατροί από ατύχημα να χορηγήσουν μία τόσο μεγάλη δόση.

Δόθηκε άλλη ουσία στη Τζωρτζίνα και στα άλλα επεισόδια

Τα μυστηριώδη επεισόδια της Τζωρτζίνας ξεκινούν στις 8 Απριλίου 2021. Ένα υγιέστατο παιδί που ξαφνικά εμφανίζει σοβαρά  συμπτώματα: Άπνοια, ταχυκαρδία, καταστολή, νυσταγμό, μυδρίαση, σπασμοί, ναυτία και εμετοί προβληματίζουν τους θεράποντες γιατρούς της που δεν μπορούν να εξηγήσουν επιστημονικά τι συμβαίνει στο παιδί.

Τζωρτζίνα

Σε όλα τα επεισόδια παρούσα είναι πάντα η μητέρα. Το παιδί ησυχάζει μόνο όταν μπαίνει σε ΜΕΘ. Οι γιατροί έχοντας πια εικόνα τι έχει συμβεί υποψιάζονται ότι στη Τζωρτζίνα δίνονταν εκτός από κεταμίνη και άλλες αναισθητικές ουσίες που τη δηλητηρίαζαν. 

Το μόνιτορ από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, δείχνει  ότι όλα είναι φυσιολογικά στο κορίτσι. Οι σφυγμοί της 86 το λεπτό και ο κορεσμός στο οξυγόνο της στο 97. Η κλινική της εικόνα αλλάζει προς το χειρότερο όταν επιστρέφει και πάλι σε δωμάτιο. 

Τι υποστηρίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Ρούλας, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» επανέλαβε ότι η πελάτης του δεν γνώριζε την ουσία κετάμινη και μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: «Η τοξικολογική εξέταση που έγινε στη μικρή Τζωρτζίνα μετά τον θάνατο της δεν είναι σε πλήρη αντιστοιχία με την φαρμακευτική αγωγή που της χορηγείτο, oι oυσίες δηλαδή που δίνονταν κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας δεν καθρεφτίζεται επακριβώς, υπάρχουν αναντιστοιχίες, υπάρχουν πράγματα που είναι και δεν θα έπρεπε να είναι»…

Διαβάστε επίσης:

Χαμόγελα για τον 9χρονο Νικόλα που δέχθηκε άγρια επίθεση από σκύλο – Υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση

Ο αργός θάνατος της Τζωρτζίνας: Της χορηγούσε κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου από τον Απρίλιο του 2021;

Παγκόσμιο χρυσό μετάλλιο μετά από 20 χρόνια για το ελληνικό ανσάμπλ