Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης υποδέχεται τα παιδιά στο πιο ανατρεπτικό πασχαλινό camp (από 22/4)

Οι Πασχαλινές διακοπές έφτασαν, σε λίγες μέρες τα σχολεία θα κλείσουν και όλοι οι γονείς αναζητούν πως θα απασχολήσουν δημιουργικά και ευχάριστα τα παιδιά τις μέρες αυτές.

Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης έχουμε ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τους μικρούς μας φίλους (4-10 ετών) για να περάσουμε μαζί τις ημέρες αυτές (22-26/4 & 2-3/5, από τις 8:00 μ.μ. – 4:00 μ.μ.) με πολύ παιχνίδι, πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, καλλιτεχνικές δράσεις και υλοποίηση μικρών πρότζεκτ.

Στο camp της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, τα παιδιά μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες θα παίξουν και θα ψυχαγωγηθούν. Κάνοντας μαθήματα χορού και junior chef θα οργανώσουν παιδικό πάρτι για εκείνα και τους φίλους τους, μέσα από την κηπουρική και το messy play, θα μάθουν πως να φροντίζουν το περιβάλλον, έτσι ακριβώς όπως μας φροντίζει και αυτό.

Κάνοντας γυμναστική και παίζοντας survivor games θα εκτονωθούν, θα χαρούν και θα μάθουν για το ευ-αγωνίζεσθαι και με μουσικοκινητικά παιχνίδια και κατασκευές μουσικών οργάνων θα δημιουργήσουν τη δική τους μπάντα. Η ρομποτική και τα πειράματα θα τους δώσουν την ευχαρίστηση της ανακάλυψης και όλες οι δράσεις μαζί θα τα εντάξουν σε ομάδες, θα τα κοινωνικοποιήσουν και θα δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις.

Και στις Πασχαλινές διακοπές δίνουμε Ραντεβού Στη Φωκίωνος.

Σας περιμένουμε!

Διάρκεια Camp: 22-26/4, 2-3/5, 8:00 – 16:00

Ηλικία: 4-10 ετών

Κόστος: 25 ευρώ/μέρα  /  100 ευρώ τις 5 μέρες / 150 ευρώ τις 7 μέρες

Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα υλικά για τις δραστηριότητες, χυμός και κέικ ή φρούτα.

δημοτική_αγορά_κυψέλης_αφίσα

Πληροφορίες & Εγγραφές:

constantina.rapti@impacthub.net

Περισσότερα μπορείτε διαβάσετε στο facebook event εδώ.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης  – Φωκίωνος Νέγρη 42, 11361, Αθήνα

Λίγα λόγα για τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανακαινίστηκε από τον δήμο Αθηναίων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Στη συνέχεια, σχεδιάζοντας μέσω του συνΑθηνά μια ανοιχτή διαδικασία για την ενεργό εμπλοκή των πολιτών στη διαχείριση του κτιρίου, ο δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε το Μάιο του 2015 ανοιχτή διαβούλευση, ώστε να εκφραστεί το όραμα για την Αγορά από τους ίδιους τους κατοίκους.

Με βάση τα αποτελέσματα ο δήμος προσκάλεσε φορείς της κοινωνίας πολιτών να σχεδιάσουν προτάσεις για τη λειτουργία της Αγοράς –με την προϋπόθεση να είναι οικονομικά βιώσιμο όσο και κοινωνικά επωφελές. Το Impact Hub Athens, που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει διεθνή εμπειρία στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, προκρίθηκε ως ο φορέας που αναλαμβάνει  τη διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

Η νέα μορφή λειτουργίας της Αγοράς αποτελεί ένα καινοτόμο και πρότυπο μοντέλο με βασικούς άξονες τον πολιτισμό́, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η λειτουργία της Αγοράς ελέγχεται από́ άμισθη επιτροπή παρακολούθησης που ορίζει ο Δήμος. Το νέο αυτό μοντέλο εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε δημόσιο κτίριο και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η λειτουργία της ΔΑΚ είναι αποκλειστική υπευθυνότητα του διαχειριστή, Impact Hub Labs ΜΚΟ.

Η ανακαίνιση του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης του δήμου Αθηναίων υλοποιήθηκε αξιοποιώντας πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα του Περιφερειακού Προγράμματος Αττικής στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013.