Η έκκληση του μπαμπά του 5χρονου Παναγιώτη που δίνει μάχη με τον καρκίνο προς τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Παναγιώτης Τσολάνας είναι ένα 5χρονος μικρός ήρωας που τα τελευταία χρόνια δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα 4ου σταδίου. Ακολούθησε ολες τις θεραπείες του πρωτοκόλλου για το νευροβλάστωμα στην Ελλάδα αλλά και στην Αγγλία σύμφωνα με την καθοδήγηση των θεραπόντων ιατρών. Όμως , ο κίνδυνος να υποτροπιάσει είναι πολύ μεγάλος, λόγω της επιθετικότητας της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση που δημοσίευσε στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί για την οικονομική ενίσχυση των θεραπειών του παιδιού, ο πατέρας του, Σπύρος Τσολάνας, απευθύνει έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα, στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ ώστε να βρεθούν τα χρήματα για τη συνέχιση των θεραπειών.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμοι Κύριοι του ΕΟΠΥΥ,
Αξιότιμε Υπουργέ Υγείας,

Ονομάζομαι Σπύρος Τσολάνας και είμαι ένας πολύτεκνος πατέρας 5 ανήλικων παιδιών. Τα τελευταία 3 χρόνια ο μικρός μου γιος, ο Παναγιωτάκης δίνει μια σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε προτεινόμενη δυνατή θεραπεία στην Ελλάδα για έναν ολόκληρο χρόνο, μεταβήκαμε και διαμένουμε στο Λονδίνο τα τελευταία 3 χρόνια ώστε να του παρέχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσει τη θεραπεία του και να νικήσει αυτόν τον αδυσώπητο εχθρό. Έχοντας καθαρίσει το σωματάκι του από κάθε ίχνος καρκίνου το τελευταίο βήμα που απομένει είναι η μετάβασή του στην Αμερική και η χορήγηση ενός εμβολίου που μόνο εκεί παρέχεται που θα του εξασφαλίσει 80% ποσοστό βιωσιμότητας και θα αποτρέψει την επανεμφάνιση της ασθένειας.
Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να συγκεντρώσουμε το υψηλό ποσό που απαιτείται για την μετάβασή μας στην Αμερική οργανώσαμε μια πανελλήνια ανθρωπιστική εκστρατεία απευθυνόμενοι στον κάθε Ελληνα πολίτη γνωρίζοντας σε πόσο τραγικά δύσκολες οικονομικά συγκυρίες ζει την καθημερινότητά του.
Και γνωστοποιώντας το σοβαρό πρόβλημά μας, με συγκίνηση και περίσσια ευγνωμοσύνη διαπιστώσαμε ότι οι Έλληνες διαθέτουν ακόμη και στις μέρες μας τεράστια αποθέματα αγάπης και ανθρωπιάς.

Τα χρήματα για το εμβόλιο συγκεντρώθηκαν ωστόσο μια δυσάρεστη εξέλιξη ανατρέπει τα αρχικά μας σχέδια. Μετά από μια μαγνητική εγκεφάλου διαπιστώθηκε νευροβλάστωμα στον εγκέφαλο του Παναγιωτάκη που έπειτα από ένα πολύωρο λεπτό χειρουργείο την προηγούμενη εβδομάδα αφαιρέθηκε επιτυχώς. Η νέα ανάγκη που προκύπτει απαιτεί μια εξάμηνη θεραπεία στην Αμερική πριν προχωρήσουμε στην παροχή του πολύτιμου εμβολίου.

Το νοσοκομείο Μemorial στην Αμερική απαιτεί από εμάς την καταβολή επιπλέον 215.000 δολαρίων ώστε να προχωρήσει άμεσα στην απαιτούμενη θεραπεία.

Ο Παναγιωτάκης πρέπει 6 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει ΆΜΕΣΑ τη θεραπεία του στην Αμερική. Θέλω να σας τονίσω ότι πρόκειται για θεραπεία και όχι για πειραματική θεραπεία την οποία εκλιπαρώ να καλύψει το Ελληνικό Κράτος ως οφείλει και να δράσει άμεσα γιατί ο χρόνος μας πιέζει ασφυκτικά και δεν υπάρχει η «πολυτέλεια» για γραφειοκρατικές διαδικασίες γιατί είναι ζήτημα ζωής.

Ο απλός Έλληνας πολίτης αγκάλιασε το πρόβλημα του Παναγιωτάκη μας και από το υστέρημά του, του έδωσε το εισιτήριο στο ταξίδι για την ελπίδα. Από τα βάθη της καρδιάς μου ζητώ αυτή τη στιγμή από το ελληνικό κράτος και τους αρμόδιους φορείς να κάνουν το ίδιο.

Αποδείξτε μου σας παρακαλώ ότι είμαι πολίτης ενός ανθρώπινου κράτους που δεν λειτουργεί απρόσωπα και ετεροχρονισμένα…Αποδείξτε μου στηρίζοντας οικονομικά τη θεραπεία του Παναγιωτάκη στην Αμερική που πρέπει να προηγηθεί της φάσης χορήγησης του πολλά υποσχόμενου εμβολίου ότι ως ένας απλός πολίτης αυτού του κράτους έχω δικαίωμα στην ελπίδα και θα στηρίξετε το όνειρό μου να δω το παιδί μου να βγαίνει νικητής από όλο αυτό το Γολγοθά, θα δω το παιδί μου να μεγαλώνει και να ζει όπως όλα τα άλλα παιδιά… Στηρίξτε τον μικρό μου Παναγιωτάκη στον δύσκολο αγώνα του..Είναι ένας αγώνας ζωής και όχι πολυτέλεια..

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων από καρδιάς για την βοήθεια και την αμεσότητα δράσης σας.

Με εκτίμηση
Σπύρος Τσολάνας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 0044 7933863408 (Αγγλία)
0030 6986007094 (Ελλάδα)
Email: Stsolanas@gmail.com

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,Αξιότιμοι Κύριοι του ΕΟΠΥΥ,Αξιότιμε Υπουργέ Υγείας,Ονομάζομαι Σπύρος Τσολάνας και είμαι…

Gepostet von Το ταξίδι του Παναγιώτη μας στη ΖΩΗ / Panagiotis journey to fight cancer am Sonntag, 28. Januar 2018