Η φωτογραφία με το σχολικό που απεικονίζει κορυφαίες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης μας συγκίνησε!

Το 2021 είναι μια χρονιά ορόσημο για τη χώρα μας καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους.

Προς τιμήν αυτής της μεγαλειώδους επετείου έχουν προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων σε όλα τα μέρη της Ελλάδας καθώς και ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία με απώτερο στόχο να αναδειχθεί το μεγαλείο της χώρας μας, να φωτιστεί το ένδοξο παρελθόν της και να ξεδιπλωθεί το όραμα για την Ελλάδα του αύριο.

Υπό το πρίσμα όλης της επετειακής ατμόσφαιρας, νιώσαμε μεγάλη χαρά και έκπληξη, όταν μάθαμε μέσα από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι στους δρόμους της Λάρισας κυκλοφορεί ένα σχολικό που έχει φέρει στο εξωτερικό του μια παράσταση όπου απεικονίζονται εμβληματικοί ήρωες της Επανάστασης και στιγμές του Αγώνα.

Κοιτώντας προσεκτικά την φωτογραφία διακρίναμε τον Παλαιών Πατρών Γερμανό να υψώνει το λάβαρο της Επανάστασης στην Αγία Λαύρα, είδαμε ένα μοναχό να διδάσκει ένα παιδί – σκηνή που παραπέμπει στο θρυλικό Κρυφό Σχολειό και στον ομώνυμο πίνακα ζωγραφικής του Νικολάου Γύζη, καθώς και τους κλέφτες και τους αρματολούς.

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία που μας έφτιαξε την ημέρα και αξίζει να βρει μιμητές και από άλλα σχολεία!