Ντομινίκ Ουίλκινς: “Η κοινωνική απομόνωση που νιώθουμε λόγω Covid-19 είναι η καθημερινότητα των παιδιών μου με αναπηρία”

Ακόμα κι αν δεν είστε οπαδός του Παναθηναϊκού, ακόμα κι αν δεν είστε καν λάτρης του μπάσκετ, τον κορυφαίο ξένο που έφερε ποτέ η ομάδα καλαθοσφαίρισης του τριφυλλιού στην Ελλάδα σίγουρα τον γνωρίζετε! Πρόκειται για έναν παίκτη που έγραψε ιστορία όχι μόνο με το ταλέντο του, το οποίο έφερε το 1996 τον Παναθηναϊκό στον κορυφή της Ευρώπης, αλλά και με το ήθος του.

Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι, ότι ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ο οποίος σήμερα είναι 61 έτους, είναι ο υπέροχος πατέρας δύο παιδιών με αναπηρία. Σε πρόσφατη ανάρτησή του μίλησε για αυτά, σε σχέση με το πώς αντιλαμβανόμαστε την πανδημία και τι θα πρέπει να αλλάξουμε την επόμενη ημέρα και πραγματικά αξίζει να διαβάσουμε αυτό που έχει να πει:

«Για όσους δεν το γνωρίζουν έχω δυο παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η 22χρονη κόρη μου, Ντάνιελ βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και η 12χρονη κόρη μου, Τζότζο έχει δισχιδή ράχη. Το να έρχονται στο γήπεδο και να βλέπουν παιχνίδια ήταν πάντα μια πρόκληση για αυτές. Ο κόσμος, ο θόρυβος, τα φώτα, το βλέμμα όλων εκείνων που δεν μπορούν να καταλάβουν τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τα κορίτσια μου…

Όταν κάθισα να δω έναν αγώνα μπάσκετ στο ίντερνετ και συνειδητοποίησα την κοινωνική απομόνωση που νιώθουμε όλοι πλέον εξαιτίας του covid-19, την αίσθηση ότι μας λείπει η ευκαιρία να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας σπορ, τις συναυλίες και τα άλλα events. Είναι κάτι που τα δυο παιδιά μου περνούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα…

Το μπάσκετ θα επιστρέψει πιο δυνατό από πριν. Η αίσθηση της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού θα εξαφανιστεί επιστρέφοντας στις κοινωνικές μας δραστηριότητες. Όμως για εκείνους τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες, ο κόσμος θα μείνει ο ίδιος εκτός κι αν κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε, δείχνοντας αποδοχή και κατανόηση».

πηγή: gazzetta.gr