Η Ιερά Σύνοδος καθιερώνει την Ημέρα Αγέννητου Παιδιού και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καθιερώνεται στη χώρα μας η Ημέρα Αγέννητου Παιδιού.

Στο εξωτερικό τιμάται εδώ και χρόνια η Διεθνής Ημέρα του Αγέννητου Παιδιού στις 25 Μαρτίου για να συμπίπτει με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Πότε θα γιορτάζεται στην Ελλάδα

Η Ημέρα Αγέννητου Παιδιού θα γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα και σκοπός του εορτασμού είναι να αποδοθεί τιμή και να αναγνωριστεί το αγέννητο παιδί και τα δικαιώματά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω», που μάχεται εναντίον των εκτρώσεων, χαιρέτισε με ανακοίνωσή του αυτή την απόφαση σημειώνοντας ότι «με την καθιέρωση της Ημέρας υπέρ της Ζωής του Αγέννητου Παιδιού, αποδίδεται τιμή στο παιδί από την πρώτη κιόλας στιγμή της ύπαρξής του, στιγμή κατά την οποία, ενώ είναι μόνο ένα μονοκύτταρο έμβρυο, είναι ήδη άνθρωπος με αιώνια αξία και προοπτική, και τίθεται υπό την προστατευτική αγκαλιά της Εκκλησίας μας».

Σφοδρές αντιδράσεις για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Στο άκουσμα της είδησης της καθιέρωσης Ημέρας Αγέννητου Παιδιού και στη χώρα μας έχουν ήδη ξεσπάσει σφοδρές αντιδράσεις. Πολλοί κάνουν λόγω για κεκαλυμμένη απαγόρευση των αμβλώσεων τονίζοντας ότι η άμβλωση επουδενί δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού αλλά αντιθέτως αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα της γυναίκας. Κάθε γυναίκα, άλλωστε, έχει δικαίωμα να καθορίζει το σώμα της και να διαμορφώνει τη ζωή της όπως εκείνη το επιθυμεί, είτε αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσει μια εγκυμοσύνη, είτε όχι.

Μπορείτε να δείτε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου πατώντας στο ακόλουθο αρχείο ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ