Η ιστορία της ομογενούς που έκανε 23 εξωσωματικές – “Δέκα χρόνια πάλευα να γίνω μάνα και η Ελλάδα με έσωσε”

Η ιστορία της ομογενούς που έκανε 23 εξωσωματικές - "Δέκα χρόνια πάλευα να γίνω μάνα και η Ελλάδα με έσωσε"

H Μαίρη Κούστα, ηθοποιός – συγγραφέας και διάσημη τηλεοπτική προσωπικότητα της Αυστραλίας μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» για τον αγώνα που έδωσε ώστε μετά από εικοσιτρείς εξωσωματικές προσπάθειες να γίνει μητέρα. Κάτι που πέτυχε με επιμονή στην Ελλάδα.

Έκανε 23 εξωσωματικές μέχρι να κρατήσει στην αγκαλιά της….την Δήμητρα

«Έχω κλάψει περισσότερο από όσο ήθελα, αλλά ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Ποτέ δεν είπα ότι δεν θα τα καταφέρω…» μίλησε για την προσωπική της οδύσσεια μέχρι να αποκτήσει τελικά τη μονάκριβη κόρη της, τη Δήμητρα.

Mιλώντας στην ΕΡΤ η Ελληνοαυστραλή ηθοποιός αποκαλύπτει τις μάχες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο που έχει δώσει. Μετά από εικοσιτρείς εξωσωματικές προσπάθειες έγινε μητέρα και με χαμόγελο μας αποκαλύπτει πώς τα κατάφερε.

«Πέτυχα να γίνω μάνα γιατί οι Έλληνες γιατροί με βοήθησαν», δηλώνει η επιτυχημένη περφόρμερ, λέγοντας ότι ο γιατρός της ο Κων/νος Πάντος της έδωσε το μεγαλύτερο δώρο που έλαβε ποτέ, την κόρη της.

«Ήταν πολύ δύσκολο. Δέκα χρόνια πάλευα να γίνω μάνα και η Ελλάδα με έσωσε. Στην Αυστραλία είχα κάνει δεκαπέντε προσπάθειες και οκτώ στην Ελλάδα μέχρι να αποκτήσω την κόρη μου», δήλωσε στην ΕΡΤ η «Εφη», η διάσημη «περσόνα» που ενσαρκώνει εδώ και τριάντα χρόνια.

Δεν το έβαλε ποτέ κάτω

Ποτέ δεν λιγοψύχησε. Συνέχισε να προσπαθεί και μέσα της βαθιά πίστευε ότι κάποια στιγμή θα μπορέσει να νιώσει τη μητρότητα που τόσο ήθελε.

Μέσα σε όλο αυτό το ταξίδι χρειάστηκε να χάσει, δυστυχώς, δύο παιδιά. Το δεύτερο μάλιστα ήταν 5,5 μηνών έμβρυο –κοριτσάκι, όταν οι γιατροί στην Αυστραλία της είπαν ότι παρά τις τιτάνιες προσπάθειες δεν θα τα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Ζύγιζε κάτω από 500 γραμμάρια και δεν είχε καταφέρει να φθάσει τους 6 μήνες ενδομήτριας ζωής.

Υποκλινόμαστε στη δύναμη και το θάρρος της να μην το βάλει κάτω και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το όνειρο της μητρότητας.

Διαβάστε επίσης:

Μαμά, μπαμπά, κάθε φορά που μαλώνατε, μετά ξεσπούσατε την ένταση σε μένα… Με φωνές, τιμωρία, βία…

Έκπληξη τα ποσοστά των παιδιών που έχουν εμβολιαστεί – Το μήνυμα του 11χρονου Δημήτρη

Νέα μέτρα: Επιτρέπεται να γίνονται παιδικά πάρτι στους παιδότοπους;