Η ιστορία της Θάλειας που παράτησε το σχολείο στο Δημοτικό, επέστρεψε στα 16 και σήμερα διαπρέπει στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής της Γρανάδας

Mέσα από τα άρθρα μας, μας αρέσει να μοιραζόμαστε αληθινές ιστορίες ανθρώπων που οι πράξεις και τα λεγόμενά τους μας εμπνέουν και αναμφισβήτητα αποτελούν θετικά πρότυπα αλλά και παράδειγμα προς μίμηση!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε την ιστορία της 35χρονης Θάλειας Τραϊανού που όχι μόνο επέστρεψε στα θρανία έχοντας εγκαταλείψει το σχολείο στο Δημοτικό αλλά κατάφερε να διακριθεί με τις γνώσεις της και έτσι σήμερα εργάζεται στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής της Ανδαλουσίας.

Όπως διαβάζουμε στο Parallaximagr, η Θάλεια είναι η τρανή απόδειξη ότι η δύναμη της  θέλησης επιβραβεύεται! Εγκατέλειψε το σχολείο όταν πήγαινε δημοτικό. Στα 16 έμαθε για το σχολείο 2ης ευκαιρίας στη Νεάπολη, φοίτησε εκεί και σήμερα εργάζεται στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής της Ανδαλουσίας.

Η πρώτη ευκαιρία της να πάει στο σχολείο χάθηκε όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Δημοτικό στο χωριό Σωτήρας λίγο έξω από το Αμύνταιο της Φλώρινας, όπου ζούσε, εξαιτίας οικογενειακών και οικονομικών προβλημάτων.

Όπως εξηγεί μιλώντας στην Parallaxi, το 2005 έμαθε για το δημόσιο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στη Νεάπολη και μόλις ενηλικιώθηκε, μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και άρχισε να φοιτά εκεί. Από μικρή, της άρεσε να διαβάζει τον “Μικρό Πρίγκιπα” του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ και παρακολουθούσε φανατικά την τηλεοπτική σειρά “Cosmos A Personal Voyage” του Αμερικανού αστρονόμου και αστροφυσικού και συγγραφέα εκλαϊκευμένων επιστημονικών έργων Καρλ Έντουαρντ Σέιγκαν.

Ο κόσμος της γνώσης την ενθουσίασε, τα πρωινά δούλευε 8ωρο και συνέχισε το σχολείο στο νυχτερινό Γενικό Λύκειο Αμπελοκήπων

Έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και κατάφερε να περάσει στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέχρι το τρίτο έτος της σχολής εργαζόταν σε μια εταιρεία ανδρικών ρούχων, και στη συνέχεια δούλεψε ως φωτογράφος και καθηγήτρια ιδιαίτερων μαθημάτων φυσικής και μαθηματικών. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο έχοντας ακολουθήσει την κατεύθυνση αστρονομίας και αστροφυσικής και απευθείας άρχισε το διδακτορικό της στο Max Planck Institute for Radio Astronomy, στην Βόννη της Γερμανίας.

Ο άνθρωπος είναι ικανός για τα πάντα και δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη θέληση

Μέσα σε τρία χρόνια τελείωσε το διδακτορικό και σήμερα εργάζεται στην πρώτη της θέση ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια πλέον, στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής της Ανδαλουσίας, στη Γρανάδα της Ισπανίας

Έχει εξειδικευθεί στη μελέτη ενεργών γαλαξιών, και πιο συγκεκριμένα των σχετικιστικών τους πιδάκων και των υπερμεγεθών μελανών οπών, τις μαύρες τρύπες, που φιλοξενούν στο κέντρο τους οι γαλαξίες.

Το αστεροσκοπείο που εργάζεται βρίσκεται στην οροσειρά της Σιέρα Νεβάδα, που είναι πάντα χιονισμένη και φαίνεται από κάθε σημείο της Γρανάδας. Εκεί, από κοινού με άλλα τηλεσκόπια ανά τον κόσμο φωτογραφίζουν ταυτόχρονα από πολλές οπτικές γωνίες τη μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία και μετά συνθέτουν την εικόνα. Στις αρχές Αυγούστου, οι ερευνητές δημοσίευσαν την πρώτη εικόνα της μαύρης τρύπας του Γαλαξία μας.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλινόμαστε στον μαθητή ΕΠΑΛ που στα κενά των μαθημάτων του, επισκευάζει τα θρανία του σχολείου!

Πέντε ψυχολόγοι της Αστυνομίας στηρίζουν τη 12χρονη – Η μητέρα ζήτησε να αποφυλακιστεί γιατί τη χρειάζονται τα παιδιά της

Βαγγέλης Αλεξανδρής: “Θάψαμε τον πλακούντα στον κήπο και φυτέψαμε ένα δέντρο”