Πέντε ψυχολόγοι της Αστυνομίας στηρίζουν τη 12χρονη – Η μητέρα ζήτησε να αποφυλακιστεί γιατί τη χρειάζονται τα παιδιά της

Για τις νέες αποκαλύψεις και μαρτυρίες στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης που γίνονται καθημερινά μίλησε στην ΕΡΤ ο Σπήλιος Κρικέτος, γ.γ. Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ υποστηρίζοντας ότι «τίποτα δε θα μείνει στο σκοτάδι».

«Θα μάθουμε τα πάντα και το βαθμό εμπλοκής καθενός»

«Οι έρευνες γίνονται υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση της κυρίας ανακρίτριας. Οτιδήποτε στοιχεία υπάρχουν είναι μυστικά. Έτσι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι δεν θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Όλα θα έρθουν στο φως της επιφάνειας, θα μάθουμε τα πάντα, θα μάθουμε ποιοι εμπλέκονται και το βαθμό εμπλοκής του καθενός» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο εκπρόσωπος των αστυνομικών.

Πέντε ψυχολόγοι της αστυνομίας στηρίζουν το παιδί

Μιλώντας για την 12χρονη που αναμένεται να δώσει νέα κατάθεση ο κ. Κρικέτος τόνισε ότι αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η ψυχική της υγεία.

«Η προστασία της ψυχούλας αυτού του κοριτσιού είναι για τους αστυνομικούς πρώτη προτεραιότητα. Και αυτό το κάνουμε με τους πέντε ψυχολόγους που έχει η υπηρεσία και είναι πολύ εξειδικευμένοι», προσέθεσε ο γ.γ. Αστυνομικών Δυτικής Αττικής επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία στην κοινή γνώμη για το αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας.

Σήμερα η νέα κατάθεση της 12χρονης

Σήμερα Τετάρτη (26.10) αναμένεται να καταθέσει, εκτός απροόπτου, στην αστυνομία η 12χρονη από τον Κολωνό, ενώ με τα στοιχεία που θα προκύψουν, οι αστυνομικοί ευελπιστούν να «δέσουν» τα νέα εντάλματα σύλληψης για το βιασμό του παιδιού. 

Σημειώνεται πως από την Τρίτη είχε γίνει γνωστό πως η αστυνομία είναι έτοιμη να εκδώσει περίπου δέκα εντάλματα σύλληψης για τον βιασμό και την μαστροπεία εις βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό. Το παιδί θα κληθεί να αναγνωρίσει πρόσωπα από φωτογραφίες ταυτότητας των υπόπτων και από τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για την 4η κατάθεση του παιδιού που θα γίνει μόνο αν ο παιδοψυχολόγος δώσει την έγκρισή του. Αυτός είναι και ο λόγος που η κατάθεση της 12χρονης μπορεί να γίνει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα και μόνο αν η ίδια αντέχει ψυχολογικά.

Ανάμεσα στα εντάλματα που ετοιμάζονται βρίσκονται και τρεις που προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ λέγοντας πως συνομιλούσαν με κάποια που έμοιαζε με την 12χρονη, χωρίς να γνωρίζουν την ηλικία της και χωρίς να έχουν συναντηθεί ποτέ από κοντά.

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η μητέρα της 12χρονης

Προσφυγή κατά εντάλματος προσωρινής κράτησης κατέθεσε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό η οποία την προηγούμενη εβδομάδα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό ζητάει την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους με το σκεπτικό ότι τα στοιχεία σε βάρος της είναι ελλιπή και τονίζει την ανάγκη να βρεθεί ξανά κοντά στα παιδιά της.

Η αίτηση αποφυλάκισης θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση της 37χρονης, αν δηλαδή θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή ή αν θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλινόμαστε στον μαθητή ΕΠΑΛ που στα κενά των μαθημάτων του, επισκευάζει τα θρανία του σχολείου!

Συνελήφθη 38χρονος ταγματάρχης μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονου

Ντροπή: Έσκισαν την ελληνική σημαία σε νηπιαγωγείο και έβαλαν στον ιστό λάστιχα αυτοκινήτου