Η ιστορία του David που μεγάλωσε σαν κορίτσι: Ένα από τα πιο σκληρά ψυχολογικά πειράματα

Η ιστορία του David που μεγάλωσε σαν κορίτσι: Ένα από τα πιο σκληρά ψυχολογικά πειράματα

Πρόκειται για ένα από τα πλέον αδίστακτα και σκληρά κοινωνικά πειράματα όλων των εποχών. Ένα μικρό αγόρι εξαναγκάστηκε να μεγαλώσει σαν κορίτσι μετά από μία περιτομή που πήγε τραγικά λάθος.

Άγνωστο σε αυτόν ως παιδί, ο Ντέιβιν Ρέιμερ γεννήθηκε ως Μπρους, αλλά σύντομα έγινε Μπρέντα, κατόπιν σύστασης από έναν ψυχολόγο, ο οποίος θεωρούσε ότι μπορεί να προσδιορίσει το φύλο του ανθρώπου και ότι ο σεξουαλικός προσδιορισμός διαμορφώνεται από την ανατροφή.

Όταν τα κατεστραμμένα γεννητικά όργανα του Ντέιβιντ από την αποτυχημένη περιτομή αφαιρέθηκαν για να δημιουργηθεί ένα γυναικείο, μεγάλωσε χωρίς να γνωρίζει ότι ο δίδυμος αδελφός του ήταν κι εκείνος αγόρι, ενώ αργότερα (σσ. ο Ντέιβιντ, όπως είχε ζητήσει να τον φωνάζουν) έλαβε θηλυκές ορμόνες μέσω αγωγής, κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Στην ηλικία των 15 ωστόσο, αποκαλύφθηκε η αλήθεια για τον Ντέιβιντ, ο οποίος παρά το γεγονός ότι φορούσε φορέματα και μοιραζόταν κοριτσίστικα ενδιαφέροντα, πάντα ένιωθε αγόρι.

Η επέμβαση που καθόρισε τη ζωή του

Τον Αύγουστο του 1965, η Τζάνετ και ο Ρον Ρέιμερ από τον Καναδά απέκτησαν δυο δίδυμα αγόρια, τον Μπρους και τον Μπράιαν. Τα δυο αγοράκια σε ηλικία έξι μηνών εμφάνισαν πρόβλημα στην ούρηση και διαπιστώθηκε, ότι έπασχαν από φίμωση. Οι γονείς τους αποφάσισαν να τους κάνουν περιτομή. Και από τότε άλλαξε ριζικά η ζωή του μικρού Μπρους, αλλά και όλης της οικογένειας.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο πρότειναν μια νέα μέθοδο περιτομής με καυτηριασμό. Κατά τη διάρκεια της εγχείρησης του Μπρους, παρουσιάστηκε επιπλοκή και το πέος του νεογνού υπέστη σοβαρό έγκαυμα. Οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς ότι το πρόβλημα ήταν ανεπανόρθωτο.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.cy