Η ιστορία του μικρού Αλέξανδρου που “έφυγε” από καρκίνο έγινε βιβλίο – Με τα έσοδα θα δωρισθούν συσκευές απεικόνισης φλεβών

Έχουμε αναφερθεί τόσες πολλές φορές στην καταπληκτική μαμά κ. Ματίνα Κυριάκου που είμαστε βέβαιοι πως πλέον την γνωρίζετε! Ο λόγος για μια σύγχρονη ηρωίδα. Μια μητέρα που έχασε τον μονάκριβο γιο της από καρκίνο, όταν αυτός ήταν μόλις 13 ετών, τον Δεκέμβριο του 2017, και από τότε έβαλε στόχο ζωής να συνεχίσει τον αγώνα του: Να ξαναβγεί ο ήλιος για κάθε παιδί που παλεύει με τον καρκινοδράκο.

Δυσκολευόμαστε πλέον να απαριθμίσουμε τις δράσεις της στη μνήμη του γιου της, οι οποίες, 3 χρόνια τώρα, έχουν προσφέρει ουσιαστικά στις οικογένειες που βιώνουν τον εφιάλτη. Μέσα από την ομάδα της “Θα ξαναβγεί ο ήλιος. Αλέξανδρος” η κ. Κυριάκου έχει καταφέρει το διάστημα αυτό να φέρει κοντά περισσότερα από 10.000 άτομα, τα οποία, για τους δικούς του λόγους το κάθε ένα, ευαισθητοποιούνται ιδιαίτερα τόσο με την δική της προσωπική ιστορία, όσο και με το ζήτημα του παιδικού καρκίνου γενικότερα. Με τον ρόλο της ως πρέσβειρα της Φλόγας για την Εύβοια, η ίδια οργάνωσε για σήμερα έναν μεγάλο ραδιομαραθώνιο αγάπης, στο πλαίσιο του οποίου συμμετείχαν αμέτρητοι καλλιτέχνες και αναγνωρίσιμα πρόσωπα (μπορείτε να τον παρακολουθήσετε εδώ).

Πριν από λίγο καιρό, ωστόσο, η κ. Κυριάκου ολοκλήρωσε ένα πολύ μεγάλο έργο: Το “βιβλίο της καρδιάς της”, στο οποίο περιγράφει όλα όσα έζησε με το παιδί της με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο, στέλνοντας ένα πολύτιμο μήνυμα σε κάθε γονιό:

«Στάσου ένα λεπτό.  Στάσου, σου λέω. Μην το χάνεις, αυτό το λεπτό….πιάσ’ το. ∆εν θα ξανάρθει.  ∆εν θα ξαναγυρίσει.

Θα γίνει κι αργότερα αυτή η δουλειά. Θα καθαρίσεις άλλη στιγµή την κουζίνα. Θα γράψεις πιο µετά αυτό το µέιλ.

Πιάσ’το…θα φύγει σου λέω.

Αυτό το λεπτό, που σου ζητάει να παίξετε. Αυτό το λεπτό, που σε κοιτάει στα µάτια και χαµογελάει λέγοντας ασχολήσου µαζί  µου τώρα.

Αυτό το λεπτό, που είναι τριών χρονών και δύο µηνών κι εκείνο που είναι έξι χρονών           και τριών µηνών.

Τι δεν καταλαβαίνεις; ∆εν θα ξανάρθει. Κανένα λεπτό δε γυρίζει πίσω.  Ρώτα εµένα, που τα μετράω ένα ένα.

Ζήσε το παιδί σου. ΖΗΣΕ ΤΟ ΛΕΠΤΟ».

Στο οπισθόφυλλο

Η αληθινή ιστορία ενός αγοριού,  του Αλέξανδρου. Ενώ νοσούσε από καρκίνο και ήταν μέσα στο νοσοκομείο, έφτιαξε ένα παράσημο ανδρείας για τα παιδιά που αγωνίζονται. Μια κονκάρδα που πάνω της έγραψε: Να θυμάσαι: “θα ξαναβγεί ο ήλιος”, θέλοντας να μοιράσει δύναμη κι ελπίδα.

To ημερολόγιο της μαμάς του, που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τι είναι σημαντικό σ αυτή τη ζωή και τι όχι.

Συναισθήματα αγάπης θα σε κατακλύσουν, αν μπορέσεις… να τους συγχωρέσεις!

Ακόμα και μέσα από το βιβλίο, η κ. Κυριάκου στόχο έχει να προσφέρει

Όπως η ίδια αναφέρει στη σημερινή ανάρτησή της για την κυκλοφορία του βιβλίου της, “με κάθε αγορά του βιβλίου, ένα ποσό θα διατίθεται για την αγορά και δωρεά μιας συσκευής απεικόνισης φλεβών σε κάθε πτέρυγα του Ογκολογικού αρχικά και όλων των υπολοίπων παιδιατρικών έπειτα, που θα βοηθάει το νοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκει κατευθείαν φλέβα στα παιδάκια. Δεν θα ξανά κλάψει κανένα παιδάκι λοιπόν κατά την αιμοληψία και θα φροντίσετε εσείς γι’ αυτό μαζί με τον Αλέξανδρο”.

Δείτε την ανάρτησή της εδώ: