Η Κατερίνα Στικούδη μιλά για την μητρότητα και παραδέχεται ότι “Δεν ήθελα να είχα κάνει νωρίτερα παιδί”

Η Κατερίνα Στικούδη απολαμβάνει το ρόλο της ως μαμά του γλυκύτατου 9 μηνών Βίκτωρα και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό InStyle μίλησε ανοιχτά για την μητρότητα, τις αλλαγές στην ζωή της, αλλά και για τις σχέσεις της με τον σύζυγό της, Βαγγέλη Σερίφη.

Ήσουν έτοιμη για τη μητρότητα; Φαίνεσαι απόλυτα συνειδητοποιημένη και μιλάς για τον μικρό, τόσο παθιασμένα και γεμάτα που κάθε σου κουβέντα δίνει το στίγμα της στην ουρά σου. Πώς υποδέχτηκες τη νέα αυτή περίοδο της ζωής σου, μέσα σε μια σχέση που μετρά χρόνια;

Όχι, δεν ήμουν πάντα έτοιμη γι’ αυτό. Χαίρομαι πάρα πολύ που συνέβη, μόλις το σκεφτήκαμε και το νιώσαμε. Έγινε πολύ συνειδητά αυτό το βήμα, αλλά δεν θα ήθελα να είχα κάνει νωρίτερα παιδί. Τώρα μπορώ με βεβαιότητα να πω πως ήμουν πραγματικά έτοιμη να αφοσιωθώ σε έναν άνθρωπο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αφήσω τη ζωή μου, τη δουλειά μου, τα χόμπι μου.

Μπορείς να τα κάνει όλα, αλλά φυσικά χρειάζεται να πω πως έχω έναν άντρα που με βοηθάει πάρα πολύ. Μόνη μου δεν θα μπορούσα να κάνω όλα αυτά που κάνω. Όποτε νιώθω κουρασμένη, ο Βαγγέλης θα είναι εκεί να κρατήσει τον μικρό, να παίξουν, να πάνε βόλτα, να τον αλλάξει.

Είναι πολύ ενεργός και μάχιμος στην οικογενειακή καθημερινότητα, αλλά και ο μικρός είναι πολύ χαρούμενος και δεν αφήνει κανένα περιθώριο να αισθανθώ κουρασμένη ή στενοχωρημένη.

Πώς βιώνεις αυτούς τους δύο διαφορετικούς ρόλους, performer και μητέρας; Πώς είναι η εναλλαγή από το stage, τα φώτα στο baby pampering μέσα στο σπίτι;

Πάντα υπήρχε μια διαφορετική γραμμή, ανάμεσα στο πώς είμαι στη δουλειά μου, τι κάνω και πώς ντύνομαι, τις ακριβώς συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζω το καθετί στην προσωπική ζωή με τους φίλους μου, πώς είμαι στο πάρκο με τις άλλες μαμάδες ή για έναν καφέ με μια φίλη.

Αυτός ο διαχωρισμός είναι σαφής και υπήρχε ανέκαθεν. Τώρα έχω αγκαλιάσει τον ρόλο της μαμάς. Είμαι η μαμά του Βύρωνα όταν βγαίνω έξω μαζί του. Δεν είμαι η διάσημη – γνωστή Κατερίνα, είμαι η μαμά του. Γνωρίζω κι άλλες μαμάδες στο baby swimming και στις συζητήσεις μας πρωταγωνιστούν μόνο τα παιδιά μας. Κι αυτό μου δίνει πολλή χαρά, χαμόγελο κι ευτυχία.

Νιώθεις πως είναι κόντρα ρόλος η μητρότητα; Νιώθεις πως επικυρώνεις την μητρότητα με έναν άλλον τρόπο;

Έχω θέσει νέα δεδομένα με τη μητρότητα και είμαι τελείως απενοχοποιημένη απέναντι σε αυτό. Δεν κρύφτηκα. Θέτω νέους κανόνες. Και δεν είναι κάτι που το λέω εγώ, αλλά κάτι που μοιράζεται μαζί μου ο κόσμος.

Η ζωή είναι δική μας, καθώς δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα τελειώσει αυτό το απίθανο πάρτι στο οποίο έχουμε έρθει. Ακόμα και γι’ αυτούς που κατά καιρούς έχουν κάνει hate comments λέω “θα τους περάσει”. Είναι ένα κομμάτι μου, τους το αφιερώνω ολόψυχα. Ας περνάμε μεταξύ μας, όσο καλύτερα γίνεται.

Ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει τα πάντα, φέρνει τα πάνω – κάτω, αλλά εγώ ήμουν πολύ προετοιμασμένη και έτοιμη γι’ αυτή την αλλαγή.

Διαβάστε επίσης:

Έγκυος η Ελένη Φουρέιρα; Η είδηση που ξάφνιασε τους πάντες

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους νέους 8.586 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Βόλος: Μαθήτριες μετέτρεψαν στάση λεωφορείου σε δανειστική βιβλιοθήκη! (εικόνες)

Στην αντεπίθεση η υπεράσπιση Πισπιρίγκου: “Της αποδίδεται κατηγορία χωρίς τρόπο δράσης. Την αδικεί”