Η μεγάλη αλλαγή με τα self test στα σχολεία μόλις ανακοινώθηκε

Πότε θα δοθούν τα νέα self test στους μαθητές για να πάνε σχολείο τον Οκτώβρη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών και ένα από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν τα self test στα σχολεία.

Ένα self test στα σχολεία

Όπως ανακοινώθηκε πλέον οι μαθητές θα υποβάλλονται σε ένα self test την εβδομάδα αντί για 2 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ποια μέρα θα διεξάγεται. Αν δηλαδή θα είναι την Τρίτη ή την Παρασκευή ή αν υπάρχει σκέψη για άλλη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι την εν λόγω αλλαγή είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του  ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Παράλληλα, η Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» για αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 100%. Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο.

Στην επόμενη συνεδρίαση η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, θα αξιολογήσει τα δεδομένα για τι θα γίνει με την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

«ΒΡΑΖΟΥΝ» ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

«Βράζει» από κρούσματα η σχολική κοινότητα σε πολλά μέρη της Ελλάδας με την εικόνα από τις κλειστές τάξεις να εμφανίζεται ανοδική. Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι υπάρχει ενδοσχολική διασπορά γεγονός που προβληματίζει τους αρμοδίους.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

Η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας όπου αναρτώνται τα σχολεία και τα τμήματα σχολείων όπου αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων επανενεργοποιήθηκε και μπορείτε να τη δείτε εδώ

Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.

Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος.

Διαβάστε επίσης:

Νέες “βόμβες” Κατερινόπουλου για τον μπαμπά των 3 παιδιών και την μεταφορά των οργάνων της Ίριδας

Φρίκη στην Αττική: Πήγε να εργαστεί ως νταντά και έπεσε θύμα βιασμού από τον “μπαμπά”

“Έχω τη συνείδησή μου καθαρή” λέει ο ιατροδικαστής Λέων – Τσακωμός της Ρούλας για την Τζωρτζίνα – Έρχονται εξελίξεις