Η Νίκη Κεραμέως αποχαιρετά την πρώην υπ. Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, που “έφυγε” σε ηλικία 71 ετών

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου η βουλευτής της Νέας ΔημοκρατίαςΜαριέττα Γιαννάκου, η οποία έδινε μάχη στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας 251.

Η Μαριέττα Γιαννάκου είχε διακομιστεί εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά από πτώση που είχε από το αναπηρικό αμαξίδιο και τότε χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε αιμάτωμα. Αφού η βουλευτής υποβλήθηκε σε χειρουργείο, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε ΜΕΘ, όπου και νοσηλευόταν μέχρι την τελευταία της πνοή.

Η σπουδαία πολιτικός υπήρξε και υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων από τις 10-3-2004 έως 16-9-2007.

Το “αντίο” της Νίκης Κεραμέως

Φόρο τιμής στην πολιτική αποδίδει με δήλωσή της και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όπου ανέφερε τα εξής “Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα μια μαχήτρια. Η Μαριέττα Γιαννάκου ήταν μια μαχήτρια στη ζωή, στην πολιτική, στο δημόσιο βίο.

Οι μεταρρυθμιστικές της πολιτικές άνοιξαν το δρόμο για αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, για αξιοκρατία και διεθνοποίηση, με ποιοτικές επιλογές και διεξόδους για τα παιδιά μας, για μια καλύτερη Παιδεία για όλους.

Οι τομές της αποτελούν παρακαταθήκη για όσους είχαμε και έχουμε την τιμή να υπηρετούμε στη θέση του Υπουργού Παιδείας, θέση στην οποία διετέλεσε με μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Σήμερα την αποχαιρετούμε με σεβασμό και βαθιά λύπη, και κρατάμε για το αύριο όσα αφήνει πίσω της.”

Το post της Υπουργού

Διαβάστε επίσης:

Οι Έλληνες μαθητές λένε “όχι” στον πόλεμο και στέλνουν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης

Σε κρίσιμη κατάσταση 12χρονος – Τον πέρασαν για αγριογούρουνο και τον πυροβόλησαν

Κακοκαιρία Bianca: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο (28/2)