Οι Έλληνες μαθητές λένε “όχι” στον πόλεμο και στέλνουν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης

Οι Έλληνες μαθητές λένε "όχι" στον πόλεμο και στέλνουν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης

Ο εφιάλτης του πολέμου επέστρεψε στην Ευρώπη. Οι κάτοικοι του Κιέβου και άλλων μεγάλων πόλεων της Ουκρανίας ζουν τις τελευταίες μέρες υπό τους ήχους πολεμικής σειρήνας.

Εκρήξεις ακούγονται διαρκώς σε μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ η διεθνής κοινότητα καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση της Μόσχας. Ουκρανοί πολίτες όλων των ηλικιών σε πολλές μεγάλες πόλεις μεταφέρονται σε σταθμούς και αποθήκες υπόγειων τρένων για να προστατευθούν από τους ρωσικούς πυραύλους και βομβαρδιστικά.

Σπαρακτικές είναι οι εικόνες μικρών παιδιών με τον φόβο να είναι ζωγραφισμένος στα μάτια τους.  «Δεν θέλω να πεθάνω», λέει η Βλάντα κλαίγοντας. «Θέλω όλο αυτό να σταματήσει όσο πιο σύντομα γίνεται. Ξύπνησα από μια μεγάλη έκρηξη σήμερα. Κατάλαβα ότι ήταν πόλεμος», προσθέτει.

Έλληνες μαθητές στέλνουν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης

«Μπαμπά, θα μας αφήσεις εδώ να μας σκοτώσουν;» Δραματική έκκληση για τα Ελληνόπουλα της Ουκρανίας

Οι εικόνες πολέμου ξεσήκωσαν τους μαθητές της χώρας και σε πολλά σχολεία τα παιδιά ανέλαβαν δράση και διοργάνωσαν πρωτοβουλίες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο, να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον ουκρανικό λαό και να στείλουν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης.

«Όχι στον πόλεμο στην Ουκρανία! Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο! Συνένοχοι στον φόνο δε θα γίνουμε!» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και καλεί «όλα τα 15μελή και 5μελή συμβούλια να συζητήσουν, να καταδικάσουν τον πόλεμο και να χτυπήσει συναγερμός σε όλα τα σχολεία: Κάνουμε κολλάζ, κρεμάμε πανό, γράφουμε συνθήματα και πολλά ακόμα. Με ένα στόμα – μια φωνή παίρνουμε θέση: Όχι στον πόλεμο! Όχι στη συμμετοχή της χώρας μας με κανέναν τρόπο στο έγκλημα κατά του λαού της Ουκρανίας».

Στο πλαίσιο της στήλης μας “ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ” αρκετά σχολεία μας έστειλαν ενημέρωση για τις δράσεις που διοργάνωσαν οι μαθητές τους θέλοντας να καταδικάσουν τον πόλεμο. Οι μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους και δήλωσαν την αντίθεσή τους στις ένοπλες συγκρούσεις, στους βομβαρδισμούς και κάθε πράξη που προκαλεί ανθρώπινο πόνο. 

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σεληνίων σχημάτισαν το σήμα της ειρήνης με τα σώματά τους

Οι Έλληνες μαθητές λένε "όχι" στον πόλεμο και στέλνουν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης

Οι μαθητές του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σεληνίων μετά από πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Έλλης Κορρού Λεμπέση μαζί με τους εκπαιδευτικούς και το Διευθυντή κ Σωτήρη Καλαμπόκη, έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσα από το σήμα της Ειρήνης σχεδιασμένο με τα σώματα τους αλλά και με τις σχολικές τους τσάντες. “Ειρήνη Τώρα!” φώναζαν όλοι μαζί ελπίζοντας η φλόγα της ειρήνης να επικρατήσει παντού.
Οι Έλληνες μαθητές λένε "όχι" στον πόλεμο και στέλνουν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης

Η δράση των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σίνδου

Μήνυμα κατά του πολέμου έστειλαν μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις δραματικές ώρες που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας. Με τα σώματά τους οι μικροί μαθητές του Δημοτικού σχημάτισαν το σήμα της ειρήνης, προκειμένου να στείλουν μήνυμα κατά του πολέμου. Η δράση τους συνοδεύεται και από τους κάτωθι στίχους του Γιάννη Ρίτσου  “Τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη, Τ’ όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη, Τα λόγια της αγάπης κάτω απ’ τα δέντρα, είναι η ειρήνη”.

«Λέμε όχι στον πόλεμο, όχι στον πόνο και τη θλίψη!» – Μήνυμα ειρήνης από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κρεστένων

Λέμε όχι στον πόλεμο, όχι στον πόνο και τη θλίψη! Ναι στην αγάπη!
Ναι στην Ειρήνη! Ναι στην αδελφοσύνη! Με τούτα τα λόγια συνοδεύουν οι μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κρεστένων το μήνυμά τους κατά του πολέμου

Θυμόμαστε τα λόγια του Carl Sagan

“Σκεφτείτε τα ποτάμια αίματος που χύθηκαν από όλους αυτούς τους στρατηγούς και τους αυτοκράτορες, ώστε με “δόξα και θρίαμβο” να γίνουν οι στιγμιαίοι κύριοι ενός τμήματος μιας κουκκίδας.”

Οι μαθητές του Αριστοτελείου Κορινθιακού Εκπαιδευτηρίου βροντοφώναξαν “όχι” στον πόλεμο

Οι μαθητές του Αριστοτελείου Κορινθιακού Εκπαιδευτηρίου σήμερα το πρωί έστειλαν το δικό τους “ΌΧΙ” στον πόλεμο και βροντοφώναξαν “ΝΑΙ” στην ειρήνη και την ευημερία. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου και από κοινού με τους εκπαιδευτικούς προχώρησαν σε μια πράξη υψηλού συμβολισμού. Γράψανε στο αριστερό χέρι «𝗦𝗧𝗢𝗣 𝗪𝗔𝗥» και στο δεξί ζωγράφισαν το σήμα της ειρήνης. Όπως τόνισαν στην ανάρτησή τους “Η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια προτάσσεται όλων των αρετών. Δεν υπάρχουν άλλοι, οι άλλοι είμαστε εμείς”.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για τον 5χρονο Μάριο Παρασκευά που έχει ρετινοβλάστωμα

Σήμερα θα επισκεφτούμε στον Πειραιά το εκπαιδευτικό πλοίο του ισπανικού στόλου – Δείτε τις ώρες

Σε κρίσιμη κατάσταση 12χρονος – Τον πέρασαν για αγριογούρουνο και τον πυροβόλησαν