Η πρώτη 3D διάβαση έξω από σχολείο των Θρακομακεδόνων είναι γεγονός!

Το Λύκειο Θρακομακεδόνων από σήμερα ανήκει στα σχολεία που θέλοντας να διασφαλίσουν την είσοδο – έξοδο των μαθητών που συχνά τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ασυνείδητων οδηγών που περνάνε μπροστά από τη διάβαση με γρήγορη ταχύτητα είτε φρενάρουν κυριολεκτικά στο παρά ένα, δημιούργησε μια 3D διάβαση στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Από νωρίς η Δημοτική Αστυνομία, έκανε εκτροπή της κυκλοφορίας για να ολοκληρωθεί η «ζωγραφιά» από τον καλλιτέχνη Άγγελο Ορφανουδάκη και λίγο μετά το μεσημέρι η τρισδιάστατη διάβαση έξω από το σχολείο έγινε πόλος έλξης για τους περαστικούς και τους μαθητές!

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Βρεττός στο τέλος των εργασιών δήλωσε: «Οι Θρακομακεδόνες έχουν μπει ξανά στο κάδρο της ανάπτυξης. Μέσα στο επόμενο διάστημα ξεκινάει και η πρώτη παιδική χαρά. Ζούμε στην πιο όμορφη πόλη και οι δημότες μας αξίζουν τα καλύτερα! Θερμά συγχαρητήρια στον σύλλογο γονέων του Λυκείου Θρακομακεδόνων».

Ο ιδανικός τρόπος για να μειώνουν ταχύτητα οι οδηγοί

Στο εξωτερικό οι 3D διαβάσεις είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένες και εξυπηρετούν στη μείωση των ατυχημάτων στο δρόμο και στην ασφαλή μετακίνηση των πεζών.
Οι διαβάσεις μοιάζουν ακριβώς όπως κάθε διαβαθμισμένη διάβαση. Αυτό που διαφέρει όμως είναι ότι κάτω από τις λωρίδες υπάρχουν ζωγραφισμένες σκιές, που τις κάνουν να μοιάζουν με μπάρες που αιωρούνται στον αέρα. Στη θέα τους οι οδηγοί αναγκάζονται να «κόψουν» ταχύτητα καθώς όταν περνά περαστικός φαίνεται σαν να αιωρείται καθώς περπατά εκεί.

Δείτε φωτογραφίες από την 3D διάβαση έξω από το Λύκειο Θρακομακεδόνων