Η συγγραφέας Νάντια Δρακούλα δημιούργησε την πιο αλλόκοτη γιαγιαδοσυμμορία!

Έγινε ευρύτερα γνωστή με το θεατρικό έργο «Σχοινάκι» που  ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο το 2017. Ο λόγος για την πολυτάλαντη Νάντια Δρακούλα που σπούδασε νομικά και δημοσιογραφία στην Αθήνα και στο Μάντσεστερ, έκανε μαθήματα θεάτρου στη σχολή του David Mamet στη Νέα Υόρκη και έχει εργασθεί ως δικηγόρος και δημοσιογράφος στην τηλεόραση, σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα και κατά καιρούς αρθρογραφεί. Εκτός από τη συγγραφή διανύει μια δυναμική επαγγελματική πορεία στην παραγωγή ντοκιμαντέρ και ταινιών.

Το νέο της βιβλίο «Σούπερ Γκρανόλα» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός) μάς πηγαίνει έναν ευφάνταστο περίπατο στο κέντρο της Αθήνας. Από τα Εξάρχεια και τον Λυκαβηττό έως το Κολωνάκι.  Πρόκειται για μία υπερφυσική περιπέτεια, όπου πρωταγωνιστούν τέσσερις γιαγιάδες, που έχουν ανακαλύψει τη μυστική συνταγή που τις μεταμορφώνει σε υπερ-ηρωίδες. Η ιδιαίτερη αυτή «συμμορία» εντοπίζει τα κακώς κείμενα στην πόλη και παρεμβαίνει για να τα διορθώσει, χρησιμοποιώντας τις μαγικές δυνάμεις που τους δίνει η όχι και τόσο αθώα συνταγή δημητριακών… Στο ταξίδι τους αυτό, οι γιαγιάδες θα κάνουν νέους φίλους, θα αποκτήσουν νέες γνώσεις και ενδιαφέροντα, θα αγωνιστούν με θάρρος, θα συγκρουστούν και θα φιλιώσουν, δείχνοντάς μας πως ποτέ δεν είναι αργά για να διεκδικήσεις το δίκαιο, να εξελιχθείς και να μάθεις. Είναι τελικά η τρίτη ηλικία ομάδα υψηλού κινδύνου ή μήπως είναι ομάδα υψηλής δράσης;

Εμείς μιλήσαμε μαζί της με αφορμή το νέο της αυτό βιβλίο και είχαμε μία εφ όλης της ύλης συζήτηση.

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στη συγγραφή;
Μικρή διάβαζα πολύ κλασικούς συγγραφείς και βιβλία για «μεγάλους», αν θα μπορούσα να το πω έτσι. Έγραφα διηγήματα, έπαιρνα μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και κάποια στιγμή άρχισα να γράφω και θεατρικά έργα, εκ των οποίων κάποια έχουν γίνει παραστάσεις. Στη συνέχεια ακολούθησε το πρώτο μυθιστόρημά μου που έγινε βιβλίο, το Κάμπινγκ. Απαντώντας πιο ουσιαστικά θα σας έλεγα ιδέες, εμπειρίες και συναισθήματα που έγιναν ιστορίες στο μυαλό μου και θέλησα να τις μοιραστώ.

Αγαπημένοι σας συγγραφείς και αγαπημένα βιβλία στα οποία ανατρέχετε κατά καιρούς;
Συγγραφείς κλασικοί όπως ο Ιούλιος Βερν, ο Τρούμαν Καπότε, ο Φιτζέραλντ, ο Παπαδιαμάντης, ο Κούντερα, πιο σύγχρονοι όπως ο Ιαν Μακ Γιούαν, ο Ματ Χείγκ, ο Τομ Ρόμπινς, η Φαλάτσι, η Μαργκαρετ Ατγουντ, η Αλιέντε, η Μάρω Δούκα, ο Μίμης Ανδρουλάκης και άλλοι, ανάλογα με την περίοδο που περνάω και τα ενδιαφέροντα μου. Αγαπάω ιδιαίτερα επίσης βιβλία φιλοσοφίας, πνευματικής αναζήτησης και θεατρικά έργα. Δε θα σας έλεγα κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο γιατί θα ήταν κάτι απομονωμένο.

Πώς εμπνευστήκατε τη «Σούπερ Γκρανόλα»;
Ζούσα για αρκετά χρόνια στο Λυκαβηττό όπου γνώριζα ενδιαφέρουσες και εκκεντρικές ηλικιωμένες κυρίες στο Κολωνάκι, στα Εξάρχεια και στις γύρω περιοχές του κέντρου. Έτσι κάπως άρχισα να τις φαντάζομαι ως υπερ-ηρωίδες που έχουν μυστική ζωή και αναστατώνουν την πόλη. Φανταστικές γυναίκες, με ιδιαίτερο στυλ, καυστικό χιούμορ και κοινωνική ευαισθησία.

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο infowoman.gr