Νέο περιστατικό ληστείας με δράστες ανήλικους σημειώθηκε αυτή τη φορά στην Ηλιούπολη με την ΕΛΑΣ να ανακοινώσει τη σύλληψη τριών 14χρονων.
Πήγε να ζητήσει συγγνώμη και τον πλάκωσαν στο ξύλο – Τρεις συλλήψεις 14χρονων
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τρεις 14χρονοι προσέγγισαν έναν 13χρονο στο προαύλιο του σχολείου τους, στην περιοχή της Ηλιούπολης, και αφού τον απείλησαν στη συνέχεια τον χτύπησαν και τον λήστεψαν τραυματίζοντάς τον.
Όλα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα μαζί με δύο φίλους του συναντήθηκε με την παρέα των 14χρονων στο προαύλιο του σχολείου.
Για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, τα παιδιά διαπληκτίστηκαν ενώ μόλις ο καβγάς «άναψε» οι τρεις 14χρονοι άρχισαν να απειλούν τον 13χρονο.
Οι δράστες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν χτυπώντας τον και μετά τον λήστεψαν και τον άφησαν τραυματισμένο στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος.
Βαρύ το κατηγορητήριο για τους 3 εφήβους
Οι τρεις 14χρονοι κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία και απλές σωματικές βλάβες ενώ συνελήφθησαν και οι κηδεμόνες τους για παραμέληση της εποπτείας τους.
Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση σχημάτισαν δικογραφία και σε βάρος του 13χρονου για σωματικές βλάβες, απειλή και εξύβριση, καθώς και σε βάρος των τεσσάρων κηδεμόνων για παραμέληση εποπτείας των ανωτέρω ανήλικων παιδιών τους.
Οι τρεις 14χρονοι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας αναφορικά με τις εγκληματικές δράσεις ανηλίκων. Σημειώνεται πως και τα θύματά τους είναι και πάλι ανήλικοι, ωστόσο δεν έχει σχέση με τον σχολικό εκφοβισμό.
Τα αδικήματα στα οποία εμπλέκονται οι νεαροί δράστες είναι:
- σωματικές βλάβες παιδιών
- φθορά περιουσίας
- παιδιά – μεσάζοντες στην μεταφορά ναρκωτικών
- εγκλήματα ειδικού νόμου – παραβίαση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συμμορίες ανηλίκων συναντάμε σε διάφορες περιοχές, κυρίως στη δυτική Αττική, όπου εκεί συναντάμε σπείρες ναρκωτικών, αλλά και σε περιοχές του κέντρου και των νοτίων προαστίων.
Η δικηγόρος, Εβίτα Βαρελά μιλώντας επί του θέματος, ανέφερε πως στοιχεία ανήλικης παραβατικότητας υπήρχαν ανέκαθεν, ωστόσο πλέον έχει αρχίσει να «ηχεί εκκωφαντικά» σε όλη την κοινωνία. Σημείωσε πως η αστυνομία έχει αυξήσει τους ελέγχους σε ορισμένες περιοχές.
«Δεν έχουμε θρηνήσει ακόμη κάποιο θύμα. Φοβάμαι στο μέλλον τι μπορεί να γίνει, γιατί βλέπω ότι γίνονται καθημερινά επιθέσεις πλέον» είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε επίσης:
Οι ήρωες της ημέρας! Οδηγός και συνοδός σχολικού έσωσαν τη ζωή 8 μηνών μωρού
