«Αγάπη μου λατρεύω το καμένο τοστ»: Αυτά τα λόγια θέλει να ακούσει η γυναίκα σου στο τέλος μιας δύσκολης μέρας

«Αγάπη μου λατρεύω το καμένο τοστ»: Η φράση της απόλυτης αγάπης και κατανόησης στη δύσκολη μέρα της μαμάς

Η ανατροφή και η φροντίδα των παιδιών είναι το πιο σπουδαίο καθήκον κάθε γονιού και σίγουρα οι υποχρεώσεις είναι πολλές. Τόσο οι μαμάδες, όσο και οι μπαμπάδες έχουν ο καθένας το δικό του κομμάτι υποχρεώσεων, ωστόσο τις περισσότερες φορές οι δουλειές του σπιτιού «πέφτουν» στα χέρια της μαμάς.

Δεν είναι λίγες οι φορές, όμως, που η κούραση, το άγχος να πάνε όλα σωστά και να γίνουν στην εντέλεια, έχουν παράπλευρες απώλειες, όπως για παράδειγμα ένα όχι και τόσο νόστιμο φαγητό. Το κείμενο που ακολουθεί αποτυπώνει την αντιμετώπισή μας σε μία δύσκολη μέρα της μαμάς (ή και του μπαμπά βάλτε όποιο πρόσωπο θέλετε) και η κατανόηση που οφείλουμε να επιδείξουμε.

Αξίζει να το διαβάσουμε όλοι μας!

«Ένα βράδυ η μαμά μου έκανε δείπνο μετά από σκληρή δουλειά. Έβαλε ένα πιάτο αυγά, σαλάτα και καμένο τοστ μπροστά στον μπαμπά μου. Αμέσως παρατήρησα, κάηκε το τοστ.

Και περίμενα να δω αν ήθελε να παραπονεθεί, αλλά ο μπαμπάς μου άρχισε να τα τρώει χαμογελώντας και ρώτησε πώς πέρασα τη μέρα στο σχολείο.

Η μαμά μου ζήτησε συγγνώμη από τον μπαμπά μου για το καμένο τοστ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απάντησή της σε αυτήν: “Αγάπη μου, λατρεύω το καμένο τοστ!”

Αργότερα όταν πήγα στο κρεβάτι και ήρθε ο μπαμπάς μου να με φιλήσει καληνύχτα, τον ρώτησα αν του αρέσει πραγματικά το καμένο τοστ;

Με αγκάλιασε και είπε: “Η μαμά σου είχε μια δύσκολη μέρα και είναι πραγματικά κουρασμένη. Βγήκε από τον δρόμο της για να μας ετοιμάσει αυτό το γεύμα, γιατί να την κατηγορήσουμε και να την βλάψουμε. Το καμένο τοστ δεν βλάπτει κανέναν, αλλά τα λόγια μπορούν να είναι πολύ οδυνηρά!”

Πρέπει να ξέρουμε πώς να εκτιμούμε τι κάνουν οι άλλοι για εμάς, ακόμα κι αν δεν είναι τέλειο, γιατί η πρόθεση να τα καταφέρουμε καλά έχει σημασία».

Πηγή: Μαρία Αϊβαζίδου – Ψυχολόγος/Παιδοψυχολόγος

Διαβάστε επίσης:

«Να πάω κοντά τους»: Ραγίζει καρδιές η μαμά του 21χρονου Δημοσθένη που σκοτώθηκε 15 χρόνια μετά τον θετό αδερφό του

Πώς είναι τα πρωινά πριν το σχολείο για μια μαμά με… δέκα παιδιά; (video)

Καταλήψεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε πολλά μέρη της χώρας – Γιατί οι μαθητές αντιδρούν