Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι σε κυλικεία σχολείων της Αττικής

Κολατσιό στο σχολείο: Αυτές είναι οι τιμές που πρέπει να έχει κάθε κυλικείο

Πολλές συστάσεις και άλλες τόσες κυρώσεις δέχτηκαν κυλικεία σχολείων κατά την πρώτη φάση των ελέγχων που γίνονται αυτές τις μέρες. Πάνω από 200 κυλικεία σχολείων ελέγχθηκαν από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής κατά την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων.

Οι υγειονομικοί έλεγχοι στα κυλικεία των εκπαιδευτικών μονάδων όλων των βαθμίδων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής κατόπιν και σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη συνεχίζονται με συστάσεις αλλά και κυρώσεις όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.

Και συστάσεις συμμόρφωσης

Ήδη κατά την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων, από 12/9 έως 16/9, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 220 σχολικά συγκροτήματα.

Από τα 220 κυλικεία σχολείων, έγιναν συστάσεις συμμόρφωσης σε 86 κυλικεία και επιβλήθηκαν κυρώσεις σε 2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση ως προς την μη διάθεση ασφαλών προϊόντων, ενώ σχετικά αυξημένα ήταν τα περιστατικά – 44 στον αριθμό- όπου κυλικεία είχαν προς πώληση μη επιτρεπόμενα είδη.

Υπενθυμίζεται ότι οι έλεγχοι αφορούν στα κυλικεία των σχολείων, στις καντίνες (σταθερές) και στους χώρους εστίασης των σχολικών συγκροτημάτων, προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών υγειονομικών διατάξεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ανέφερε ότι «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, μεριμνούμε για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας τους κατά την παραμονή τους στα σχολεία. Με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττική, θα πραγματοποιούν ελέγχους καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους, ώστε να εντοπίζεται κάθε παράβαση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας».

Διαβάστε επίσης

«Αγάπη μου λατρεύω το καμένο τοστ»: Τα λόγια της απόλυτης αγάπης και κατανόησης στη δύσκολη μέρα της μαμάς

Λαχταριστή τάρτα με πράσα

Καταγγελία “φωτιά”: Μητέρα κλείδωσε τις κόρες της στην αποθήκη της ταράτσας γιατί…της αντιμίλησαν