Καταλήψεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε πολλά μέρη της χώρας – Γιατί οι μαθητές αντιδρούν

Με την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων άρχισαν και οι καταλήψεις από τους μαθητές, που βάζουν στο “στόχαστρο” των αιτημάτων τους ελλείψεις σε υποδομές, κενά σε εκπαιδευτικούς και ζητήματα που άπτονται της σχολικής κοινότητας.

Υπό κατάληψη  πέντε σχολεία της Μαγνησίας

Σε κατάληψη τελούν σήμερα πέντε σχολικές μονάδες σύμφωνα με στοιχεία της Β’ θμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ σε κατάληψη είναι τα: 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Οι μαθητές κάνουν τα μαθήματά τους με webex, όπως προβλέπει σχετική οδηγία του υπουργείου Παιδείας. Τα αιτήματα των μαθητών διαφοροποιούνται από σχολείο σε σχολείο και αφορούν κυρίως ελλείψεις σε υποδομές, ώρες διαλειμμάτων, αλλά και θεσμικά αιτήματα.

4 σχολεία σε κατάληψη στο Ηράκλειο Κρήτης

Υπό κατάληψη τελούν σήμερα συνολικά τέσσερα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό κατάληψη είναι το Γυμνάσιο και Λύκειο Πόμπιας, το Γυμνάσιο Πύργου, το Λύκειο Τυμπακίου και το ΕΠΑΛ Μοιρων. Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τα αιτήματα των μαθητών.

Διαβάστε επίσης:

H τέλεια βόλτα με τα παιδιά! Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους (24-25/9)

Πώς είναι τα πρωινά πριν το σχολείο για μια μαμά με… δέκα παιδιά; (video)

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 55χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 8χρονη που έπαιζε με φίλους της

Τραγωδία στην Αρκαδία: Νεκρός 15χρονος μετά από βόλτα με ποδήλατα