Ημερολόγιο καραντίνας ενός εφήβου: “#ΜένουμεΣπίτι, είμαστε υγιείς και αυτό είναι το σημαντικότερο αυτές τις ώρες”

Διαβάζαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας σελίδες από το ημερολόγιο καραντίνας του έφηβου Κωνσταντίνου που αποτυπώνει με λέξεις όλα όσα νιώθει και σκέφτεται τούτες τις μέρες του αναγκαστικού εγκλεισμού και του #ΜένουμεΣπίτι για την ασφάλεια όλων μας.

Ας ακούσουμε τι έχει να μας πει ο Κωνσταντίνος

“Μέρες Καραντίνας

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην 24η μέρα καραντίνας . Από την Τρίτη 10 Μαρτίου που ανακοίνωσαν ότι δεν θα ξανά πάμε σχολείο είμαι μέσα . Βγαίνω μόνο στο μπαλκόνι για να πάρω αέρα , αν υποθέσουμε ότι και ο αέρας είναι καθαρός.

Σταμάτησα το σχολείο , τα αγγλικά , τα ιδιαίτερα , τη τρέλα της καθημερινότητας . Περνώ τις μέρες μου διαβάζοντας διάφορα λογοτεχνικά βιβλία , παίζοντας επιτραπέζια με τα αδέρφια μου (πριν δεν είχαμε χρόνο για κάτι τέτοιο) παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή , μιλώντας με τους φίλους μου διαδικτυακά και κάνω την προσευχή μου να είμαστε όλοι καλά και να τελειώσει όλο αυτό γρήγορα!!!!!

Αναρωτιόμουν ότι αφού δεν είμαι άρρωστος , ούτε έχω εκτεθεί στον κορωνοϊό γιατί να μένω στο σπίτι;

Μου θυμίζει τις μέρες του νοσοκομείου που πέρασα πριν ενάμιση χρόνο , μόνο που αυτή τη φορά είναι όλα πολύ καλυτέρα!!!! Ο λόγος είναι ότι μένουμε σπίτι και δεν ρισκάρουμε την υγεία μας. Δεν είναι μετρό πανικού είναι μετρό σοφίας. Σοφία είναι η δυνατότητα να συνδυάζεται μια κεκτημένη γνώση με την εμπειρία και την έμφυτη κατανόηση. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν αυτό που μας ζητάνε οι ειδικοί και θα βγούμε κερδισμένοι.

Είναι μικρό το τίμημα , μπροστά σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται , προκειμένου να μην εξαπλωθεί κι άλλο αυτός ο ιός.

Προέχει η υγεία όλων μας!!!!!!!

Έτσι λοιπόν δεν είπα ξανά: Πότε θα βγούμε έξω……. Ξαφνικά γύρισα ξανά πίσω στις μέρες του νοσοκομείου. Έπρεπε να κάτσω μέσα , δεν ήξερα για πόσες μέρες. Τώρα όμως νιώθω μόνο χαρά κι ασφάλεια στο σπίτι μου με τους γονείς μου και τα αδέλφια μου, μεγαλώνω με ησυχία ανενόχλητος από τις απαιτήσεις των άλλων.
Διάβασα κάπου ότι ο πλανήτης θεραπεύεται όσο εμείς μένουμε κλεισμένοι στο σπίτι.

Ο αέρας και τα νερά καθαρίζουν από τα υπολείμματα μας , τα πουλιά γυρνούν ελευθέρα χωρίς τον φόβο μας. Η γη κάνει επιτέλους ένα διάλλειμα από την παρουσία μας και ανθίζει. Ας γίνει αυτό μάθημα , όταν θα βγούμε ξανά εκεί έξω να θυμόμαστε ότι κανείς μας δεν είναι σημαντικότερος σ’ αυτή τη γη και ότι εκείνη θα συνεχίσει να γυρίζει!!!!!

Ήρθε μάλλον η στιγμή, που μας χρειάζεται ένα ταρακούνημα για να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο , όλα θέλουν φροντίδα.

Νιώθω ότι όταν το ξεπεράσουμε όλο αυτό θα αποκτήσει νέα αξία η ζωή μας και η σκέψη μας προς τους άλλους. Θα γίνει μια συνολική αναδιάταξη των προτεραιοτήτων μας. Θα εφαρμόσουμε αυτό που λέει ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ: ‘’ το ζητούμενο θα είναι με ποιον τρόπο περνάμε την καθημερινότητα , πως και με ποιον ζούμε. Οι ώρες θα αποκτήσουν αξία και εμείς επιτέλους θα ωριμάσουμε’’

Ξαφνικά η υγεία μας που θεωρούσαμε δεδομένη εφόσον δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, μας ανησυχεί, έγινε το πολυτιμότερο!

Ξαφνικά όλα αυτά που θεωρούσαμε πως είναι σπουδαία έγιναν μικρά , έγιναν ασήμαντα! Ξαφνικά ο ιός καταρρίπτει ένα ένα τα συστήματα του καπιταλισμού , την οικονομία , χώρες με μεγάλη δύναμη δεν μπορούν να κάνουν τίποτα! Ξαφνικά δεν έχει σημασία αν είσαι βασιλιάς ή υπήκοος , αν είσαι πρωθυπουργός ή πολίτης , επιχειρηματίας ή υπάλληλος , μορφωμένος ή αμόρφωτος. Ξαφνικά αναθεωρείς!!

Ξαφνικά άλλα αποκτούν αξία!!!! Η ευτυχία του να είσαι υγιής!! Είμαστε πλούσιοι και μόλις το καταλάβαμε!

Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε όπως και πριν από ενάμιση χρόνο …μου είναι γνώριμο όλο αυτό το σκηνικό , όμως με πιο όμορφα σκηνικά και με πιο αγαπημένους συμπρωταγωνιστές!!!!!

Προσευχή , υπομονή καλή διατροφή και όλα θα πάνε καλά! Άλλη μια δοκιμασία είναι και θα βγούμε νικητές!!!!!! Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους μας!!!
Κωνσταντίνος Γ5″
???

Πηγή: Ψυχικές Καταδύσεις