Καίτη Γαρμπή: “Για την περίπτωση που βρεθούν κι άλλοι “γονείς” σαν του 6χρονου Δημήτρη Μοθωναίου…”

To πανελλήνιο παρακολούθησε συγκλονισμένο χθες την τηλεοπτική συνέντευξη – κατάθεση ψυχής του ηθοποιού Δημήτρη Μοθωναίου που αποκάλυψε την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στα 6 του χρόνια, πράξη που επαναλήφθηκε για πολλά χρόνια.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του ηθοποιού

«Εμένα με αφορά η κακοποίηση προσωπικά. Μεγάλωσα με πολλή αγάπη, αλλά υπήρχε ένα πρόσωπο στο πολύ στενό συγγενικό περιβάλλον που με κακοποίησε από πολύ μικρή ηλικία. Ξεκίνησε όταν ήμουν 6 ετών… κατ’ εξακολούθηση.

Όταν ήμουν 26 χρονών ήρθε αυτός ο άνθρωπος και με προσέγγισε με τον ίδιο τρόπο και έκανε μια πολύ συγκεκριμένη κίνηση, εκεί ήταν σαν να ξύπνησε το σώμα μου και θυμήθηκε όλα τα προηγούμενα. Η σκέψη που έκανα στο μυαλό μου ήταν “αυτό συμβαίνει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, μάλλον θα προχωρήσει και παραπάνω”. Ο μόνος λόγος που δεν ολοκληρώθηκε είναι γιατί αυτός ο άνθρωπος πάγωσε.”

Όταν ήμουν μικρός δεν το καταλάβαινα. Έχω εικόνες διάσπαρτες να με πηγαίνει για μπάνιο στην παραλία και να ξαπλώνει δίπλα μου και μετά δεν θυμάμαι….

Το σοκαριστικό είναι ότι όταν αντιμετώπισα αυτόν τον άνθρωπο ευθέως, μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε να μην το πω ποτέ σε κανέναν.

Τα όσα εξιστόρησε ο ηθοποιός ήταν συνταρακτικά και η συναισθηματική του φόρτιση δυνατή φτάνοντας στο σημείο να καταρρεύσει. Εξίσου δυνατό το απόσπασμα όπου παραδέχεται ότι οι γονείς του δεν του στάθηκαν όταν έμαθαν τι είχε συμβεί”

“Για πάρα πολλά χρόνια το έκρυβα από τους γονείς μου. Δεν με στήριξαν, δεν μου έδωσαν ποτέ τη βοήθεια που ήθελα. Δεν μπορούσαν να το διανοηθούν. Προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιείς ότι οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις και ότι είσαι μόνος σου στη ζωή.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου τόσο επώνυμοι όσο και ανώνυμα έσπευσαν να συγχαρούν τον ηθοποιό για την γενναιότητα που επέδειξε αποκαλύπτοντας δημοσίως τι έχει βιώσει σε μια τόσο τρυφερή ηλικία και να δηλώσουν σύμμαχοι όλων όσοι προβαίνουν σε αντίστοιχες αποκαλύψεις.

Σήμερα η Καίτη Γαρμπή με ένα μήνυμά της στο Τwitter στέλνει το δικό της μήνυμα προς όλους τους γονείς για αυτό το γεγονός τονίζει ότι είναι πιο επιτακτικό και απαραίτητο από ποτέ να μπει στα σχολεία ως μάθημα η  σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Μάλιστα, πολλοί ήταν οι διαδικτυακοί φίλοι της που έσπευσαν να συνταχθούν με την τοποθέτησή της.

H ανάρτηση της Καίτης Γαρμπή

«Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον το σχολείο να έχει ενεργό ρόλο στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ! Για την περίπτωση που ίσως βρεθούν κι άλλοι «γονείς» σαν κι αυτούς του 6ΧΡΟΝΟΥ Δημήτρη Μοθωναίου» έγραψε χαρακτηριστικά.