Το κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς 2022-23 χτύπησε για περισσότερους από ένα εκατομμύριο μαθητές σ όλη της χώρα.
Ο πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, ενώ όλα είναι έτοιμα για την πρώτη μέρα που ξεκινούν τα μαθήματα.
Η επιστροφή στα θρανία για τη νέα χρονιά ξεκίνησε με χαμόγελα που φαίνονται πλέον στα πρόσωπα των παιδιών με τη χρήση της μάσκας να είναι προαιρετική. Η χρονιά ξεκινά με την προσπάθεια να μην υπάρξουν φέτος κενά και να λειτουργήσουν άμεσα τα ολοήμερα σχολεία.
Περισσότεροι μόνιμοι εκπαιδευτικοί 25.000 νέες προσλήψεις τα τελευταία 2 έτη, καινοτομίες, νέα προγράμματα και διεύρυνση από φέτος του ωραρίου σε 5000 ολοήμερα σχολεία, σχεδόν δηλαδή στα μισά, από τις 4 έως τις 5μιση το απόγευμα. Οι αίθουσες πλημμύρισαν με χαμόγελα και ευχάριστες στιγμές για τους μαθητές , που αδημονούσαν να συναντηθούν με τους συμμαθητές και με το συναίσθημα της ανυπομονησίας και του δημιουργικού άγχους για τους λιλιπούτειους μαθητές των πρώτων τάξεων.
Η είσοδος στην Α Δημοτικού ήταν μια γιορτή σε πολλά σχολεία χάρη στην πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων
Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη για τα πρωτάκια, τους μαθητές της Α Δημοτικού, που περνούν για πρώτη φορά το κατώφλι του μεγάλου σχολείου. Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του εκάστοτε σχολείου διοργανώνονται την πρώτη μέρας της έναρξης των σχολείων τελετές υποδοχής των μικρότερων μαθητών, οι τάξεις τους στολίζονται με μπαλόνια, και τους περιμένουν στα θρανία τους αναμνηστικά δωράκια.
Ας δούμε πώς υποδέχθηκαν τα πρωτάκια της φετινής χρονιάς
Πρόκειται για μια αξιόλογη κίνηση ώστε να νιώσουν τα πρωτάκια την αγάπη και το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων γι’ αυτά και συνάμα να αναπολούν με νοσταλγία την πρώτη τους μέρα στο Δημοτικό όταν μεγαλώσουν.
Το Ιnfokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει όλα τα σχολεία που για ακόμη μια χρονιά θέλησαν να κάνει την πρώτη μέρα των μικρότερων μαθητών του σχολείου μια ευχάριστη εμπειρία που θα θυμούνται για πάντα και για αυτό εμπνεύστηκε και υλοποίησε ένα πρωτότυπο τρόπο καλωσορίσματος στο νέο σχολικό περιβάλλον.
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 13ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς καλοσωρίζει τα πρωτάκια μας με ένα δωράκι – έκπληξη για το κάθε παιδάκι. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι “Πίσω στα θρανία για άλλη μια χρόνια με όρεξη και χαρά.Τις ευχές μας για μια δημιουργική σχολική χρόνια γεμάτη γνώση & συλλογικότητα!
17o Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου υποδέχθηκε τα πρωτάκια με δωράκια και μπαλόνια. Όπως μας δήλωσαν οι υπεύθυνοι “Μία ημέρα τόσο διαφορετική από τις άλλες…Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν από αυτά που ευχόμαστε να φύγουν και να μη γυρίσουν ξανά!!! Ο Αγιασμός ξανά στην αυλή του σχολείου μας!!!
Η θερμή υποδοχή όλων των μαθητών από τους δασκάλους, οι παιδικές φωνούλες και τα παιδικά χαμόγελα, θα είναι από αυτά που θα θυμόμαστε από τη σημερινή ημέρα!!!!
Ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, θα θέλαμε να καλωσορίσουμε όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και των Νηπιαγωγείων και να τους ευχηθούμε……Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά! Φυσικά, από τη σημερινή ημέρα δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα δώρα καλωσορίσματος που προσφέραμε με πολλή αγάπη σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού και των Νηπιαγωγείων.
22 μαθητές του σχολείου μας, ξεκινούν αυτό το μαγικό ταξίδι του δημοτικού….!!! Μέσα στο σακίδιο το οποίο έλαβαν, έχουν τα βασικά εφόδια για αυτό τους το ταξίδι!!!
5ο&10ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων
Τα πρωτάκια του 5ου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων βρήκαν στα θρανία τους ένα συμβολικό δωράκι. Όπως είπαν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Γονέων “Αγαπητά μας “πρωτακια”…. 1η μέρα στο δημοτικό σχολείο… σας καλωσορίζουμε προσφέροντας σας ένα συμβολικό δώρο. Ένα μπλοκ ζωγραφικής και χρώματα για να ζωγραφίζετε τα όνειρα σας. Ένα τετράδιο και μολύβι για να ανακαλύψετε την γνώση που αξίζετε.”
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 12ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα





Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Ευόσμου
Συλλογος ΓΟΝ & ΚΗΔ 9ου ΔΗΜ Πετρουπολης
3ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας


Μια όμορφη έκπληξη περίμενε τα πρωτάκια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.“
Σύλλογος Γονέων 8ου Δημοτικού Δάφνης






Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 7ου Δημοτ. Σχολ. Ναυπάκτου «Μιχαήλ Θερβάντες»
Με αναμνηστικά δωράκια σχολικά είδη ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 7ου Δημοτ. Σχολ. Ναυπάκτου «Μιχαήλ Θερβάντες» ευχήθηκε καλή χρονιά στα πρωτάκια!