Καμίνια: Άφησε τον 3χρονο γιο της μόνο στο σπίτι – Οι γείτονες γλίτωσαν το παιδί από την βουτιά στο κενό

Στη σύλληψη μίας 41χρονης μητέρας από τη Μολδαβία προχώρησαν οι αρχές καθώς άφησε μόνο το τρίχρονο παιδί της στο σπίτι τους στα Καμίνια για αρκετές ώρες.

Οι γείτονες σοκαρισμένοι είδαν το παιδί να σκαρφαλώνει στα κάγκελα του μπαλκονιού και κάλεσαν την αστυνομία.

Η 41χρονη συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου, σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί είναι έτοιμο να μείνει μόνο του στο σπίτι;

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν στους γονείς να μην αφήνουν το παιδί χωρίς την επίβλεψη ενός ενήλικα μέχρι να είναι τουλάχιστον 9 ετών, ωστόσο η ηλικία δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Για να καταλάβετε αν το παιδί σας είναι έτοιμο να μείνει μόνο του για κάποιες ώρες στο σπίτι, δώστε προσοχή στα παρακάτω σημάδια.

#1 Δεν φοβάται να είναι μόνο του

Αρχικά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν φοβάται στην ιδέα να μείνει μόνο του στο σπίτι. Εάν υπάρχει δισταγμός από την πλευρά του παιδιού, τότε δεν έχει φτάσει η ώρα να το αφήσετε μόνο του στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αφήσετε για λίγη ώρα (δοκιμαστικά) το παιδί μόνο του στην αρχή και να μεγαλώνει το χρονικό διάστημα σταδιακά.

#2 Είναι υπεύθυνο

Τα παιδιά που έχουν αποδείξει ότι είναι υπεύθυνα ακολουθώντας κανόνες, κάνοντας τακτικά τα μαθήματά τους και έχοντας σωστή συμπεριφορά, μπορεί να είναι έτοιμα να μείνουν μόνα τους στο σπίτι. Τα παιδιά που έχουν αποδείξει ότι είναι υπεύθυνα στις περισσότερες πτυχές της ζωής τους είναι καλοί υποψήφιοι για να μείνουν μόνα στο σπίτι χωρίς την επίβλεψη ενηλίκου. Τα παιδιά θα ακολουθήσουν τους κανόνες που έχουν οριστεί για αυτά και εσείς θα νιώθετε σιγουριά ότι αυτοί οι κανόνες θα τηρηθούν. Και με αυτόν τον αμοιβαίο σεβασμό, υπάρχει εμπιστοσύνη ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά όσο εσείς λείπετε.

#3 Ξέρει να παίρνει τηλέφωνο

Φυσικά αυτό που θέλετε είναι να μην προκύψει κάτι που θα αναστατώσει το παιδί σας ενώ εσείς λείπετε, αλλά για παν ενδεχόμενο θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι το παιδί σας μπορεί να ζητήσει βοήθεια σε περίπτωση που χρειαστεί. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί είναι σε θέση να πάρει τηλέφωνο κάποιον συγγενή ή γείτονα, τον οποίο γνωρίζετε καλά και εμπιστεύεστε πλήρως.

#4 Μπορεί να φτιάξει ένα γρήγορο σνακ

Τα παιδιά που μένουν μόνα τους στο σπίτι πρέπει να ξέρουν πώς να προετοιμάζουν ένα υγιεινό σνακ με ασφάλεια. Ως εκ τούτου, το ψυγείο θα πρέπει να έχει υγιεινές επιλογές, οι οποίες δεν χρειάζονται μαγείρεμα για να καταναλωθούν.

#5 Γνωρίζει τις πολύ βασικές πρώτες βοήθειες

Σε περίπτωση μικροτραυματισμού το παιδί πρέπει να μπορεί να περιποιηθεί την πληγή του, καθώς και να αξιολογήσει ένα τραύμα ώστε να καλέσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης τον γονέα.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος οι αναμνηστικές δόσεις εμβολίων κορωνοιού για παιδιά και εφήβους – Η νέα οδηγία ΠΟΥ

Ανακοινώθηκαν οι βραχείς κατάλογοι με τα καλύτερα παιδικά και εφηβικά βιβλία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα!

Σοκ στη Βούλα: Την πλάκωσε άγρια μπροστά στα μάτια της 9χρονης κόρης τους – «Απειλούσε πως δεν θα με βρουν ζωντανή»