Καμπανάκι για τα παιδιά με αλλεργίες – Ο κρυφός κίνδυνος στα πασχαλινά σοκολατένια αυγά

Τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους καθώς οι γονείς είθισται μαζί με την λαμπάδα να προσφέρουν στα βαφτιστήρια και το σοκολατένιο αυγό. Η αγορά και τα ζαχαροπλαστεία κατακλύζονται από εντυπωσιακές σοκολατένιες δημιουργίες, με σύγχρονες τεχνικές και περίτεχνες «κατασκευαστικές» λεπτομέρειες που τα καθιστούν πέρα από ένα απίθανο έδεσμα και σοκολατένια έργα τέχνης.

Γονείς, προσοχή αν το παιδί σας είναι αλλεργικό


Με αφορμή τα σοκολατένια αυγά που θα προσφέρουμε στα παιδιά η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας κρούει το καμπανάκι του κινδύνου σχετικά με το πόσο ασφαλή είναι τα αυγά από μαύρη σοκολάτα καθώς και τα vegan σοκολατένια αυγά για τα παιδιά με αλλεργία.

Είναι το σοκολατένιο αυγό από μαύρη σοκολάτα ασφαλές για όσους έχουν αλλεργία στο γάλα; Είναι τα αναγραφόμενα ως vegan σοκολατένια αυγά πιο ασφαλή;

Όπως τονίζεται στην ανάρτηση “Η απάντηση είναι όχι και στα δυο, όταν δεν είναι σαφές από το ζαχαροπλαστείο ή την βιομηχανία πως έγιναν σε γραμμή παραγωγής διαφορετική από προϊόντα με γάλα. Κάποιοι ασθενείς είναι αλλεργικοί ακόμη και σε ίχνη γάλακτος.

Οπότε αν τα παιδιά σας είναι αλλεργικά θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στην επιλογή του σοκολατένιου αυγού που θα τους δώσετε να καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Συγκινεί η μαμά της 20χρονης Μάρθης – “Πήγα στον ανακριτή για να δει τη μητέρα ενός παιδιού που χάθηκε”

Συνατσάκη: «Ο Ίαν Στρατής ήταν γεννημένος μπαμπάς» – Πώς επέλεξαν το Ολίβια για όνομα της κόρης τους

Ας μιλήσουμε λίγο για τη σημασία που έχουν τα πρωινά με τα παιδιά μας στο σπίτι

Πάσχα στην Αθήνα; Οι καλύτερες βόλτες που θα χαρείτε με τα παιδιά σας!