“Καμπανάκι” για τις νοσηλείες παιδιών με κορωνοϊό – “Υπάρχουν παιδιά που κάνουν πυρετικούς σπασμούς”

Aγωνία στη Λαμία: Στο Νοσοκομείο «Παίδων» μεταφέρθηκε 7χρονος με κορωνοϊό

Μεγάλη και ανησυχητική είναι η αύξηση του αριθμού των νοσηλειών παιδιών με covid στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου σύμφωνα με το thebest.gr.

Τι λέει ο διευθυντής της παιδιατρικής του Ρίου

«Οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί. Μέσα σε ένα χρόνο από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Νοέμβριο του 2021 είχαμε 160 παιδιά που νοσηλεύτηκαν. Τώρα, μέσα σε 40 μέρες έχουν νοσηλευτεί 40 παιδιά. Στα εξωτερικά ιατρεία, μέσα σε ένα χρόνο, είχαμε δει 350 παιδιά που ήταν θετικά στον ιό. Μέσα σε 40 μέρες είδαμε 250, που σημαίνει ότι είναι πέντε φορές πάνω τα θετικά στα εξωτερικά. Οι αριθμοί δείχνουν λοιπόν ότι δεν πηγαίνουμε καλά.

Τα παιδιά που νοσηλεύονται είναι συνήθως μικρά. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά που βρίσκονται στην κλινική είναι 14 μηνών, 33 ημερών, 31 ημερών κι πέντε μηνών. Υπήρχε διάστημα που είχαμε έξι παιδιά θετικά στον ιό και ήταν όλα κάτω του ενός έτους. Υπάρχουν συνλοιμώξεις σε παιδιά που είναι θετικά και κάνουν πυρετικούς σπασμούς που είναι άσχετοι με τον κορωνοϊό. Αυτά τα περιστατικά αυξάνουν τον φόρτο εργασίας.

Φαίνεται πως η κάθε μετάλλαξη του ιού «χτυπάει» διαφορετικές ηλικίες. Αρχικά, στην πρώτη φάση της πανδημίας δεν βλέπαμε θετικά παιδιά. Στους τέσσερις μήνες πανδημίας είχαμε δει τέσσερα, και αυτά στα εξωτερικά. Δεν είχαν νοσηλευτεί. Με τη Δέλτα αυξήθηκαν και με την Όμικρον αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο. Είναι ένας πληθυσμός που λόγω της καραντίνας δεν είχε επαφή με ιούς και είναι και ένας πληθυσμός που δεν είχε εμβολιαστεί. Η αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά πάντως είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται παντού».

Διαβάστε επίσης:

Κακοποίηση 10χρονου ΑμΕΑ: Αναστέλλεται η άδεια του φυσικοθεραπευτή που κλώτσησε το παιδί

Γκάγκα: “Δεν θα κλείσει το Παίδων Πεντέλης” – «Παιδιατρικό νοσοκομείο χωρίς 24ωρη εφημερία δεν υφίσταται» λέει η διευθύντρια

Δωρεές αξίας άνω των 100.000 € από την ΕYΡΗΚΑ στο πλαίσιο Κοινωνικής Υπευθυνότητας