Γκάγκα: “Δεν θα κλείσει το Παίδων Πεντέλης” – «Παιδιατρικό νοσοκομείο χωρίς 24ωρη εφημερία δεν υφίσταται» λέει η διευθύντρια

Γκάγκα: "Δεν θα κλείσει το Παίδων Πεντέλης" - «Παιδιατρικό νοσοκομείο χωρίς 24ωρη εφημερία δεν υφίσταται» λέει η διευθύντρια

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις γιατί διαφωνούν κάθετα με την αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου με στόχο τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο.

Μίνα Γκάγκα: Δεν πρόκειται να κλείσει το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία του ιού ερωτηθείσα για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις εφημερίες του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης απάντησε ότι ” Το Παίδων Πεντέλης δεν εφημερεύει τη Δευτέρα, δηλαδή πρωινή εφημερία εφημέρευε και εφημερεύει και θα εφημερεύει όλο αυτό το διάστημα.

Εφημέρευε Κυριακή παρά Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη δεν εφημέρευε, Τετάρτη δεν εφημέρευε, Πέμπτη εφημέρευε, Παρασκευή δεν εφημέρευε, Σάββατο δεν εφημέρευε.

Είπαμε, λοιπόν, αυτές τις δυο ημέρες που εφημερεύει και κάθε δεύτερη Κυριακή για έξι εβδομάδες, το βραδινό μόνο να μην εφημερεύει, που ούτως ή άλλως τις 5 ημέρες της εβδομάδας δεν εφημέρευε για να μπορέσουμε να κάνουμε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους γονείς και τα παιδιά γιατί βολεύει πάρα πολύ.

Δηλαδή, τα παιδιά εξυπηρετούνται κάθε μέρα εκεί, όλα τα παιδιά. Τα πράγματα γίνονται κανονικά και το νοσοκομείο θα ξαναγυρίσει στην πλήρη του λειτουργία.

Αυτό που μου είπαν από το προσωπικό ότι τους έκανε να έχουν κάποιο άγχος είναι ότι εδώ και δέκα χρόνια ακούνε ότι το νοσοκομείο μπορεί να κλείσει. Τους διαβεβαίωσα ότι το νοσοκομείο δεν θα κλείσει. Το νοσοκομείο βεβαίως θέλουμε να το υποστηρίξουμε. Βεβαίως κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά».

«Παιδιατρικό νοσοκομείο χωρίς 24ωρη εφημερία δεν υφίσταται» λέει η διευθύντρια

Αίσθηση κάνουν οι χθεσινές δηλώσεις της Στέλλας Κωσταρίδου, παιδιάτρου και διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου η οποία σημείωσε πως για πρώτη φορά βλέπει να θέλουν οι εργαζόμενοι να εργαστούν και να μην τους αφήνει η Πολιτεία.  Αφού επισήμανε επίσης πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να τους επιβραβεύει κι όχι να τους τιμωρεί, υπογράμμισε με νόημα το αυτονόητο, δηλαδή πως «νοσοκομείο χωρίς εφημερία δεν υπάρχει».  «Ζητάμε να δουλέψουμε, να εφημερέψουμε και δεν μας αφήνουν, γι’ αυτό και παραιτήθηκα», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Κωσταρίδου.

Διαβάστε επίσης

Κακοποίηση 10χρονου ΑμΕΑ: Αναστέλλεται η άδεια του φυσικοθεραπευτή που κλώτσησε το παιδί

Θρήνος για τον 14χρονο που “έφυγε” από κορωνοϊό – Η δραματική επιδείνωση της υγείας του – Νοσηλεύονται και οι γονείς

Σε σειρά η κόρη πασίγνωστου ζεύγους ηθοποιών – Η μαμά στο «Σασμό», μπαμπάς και κόρη στην ΕΡΤ