Κάσος: Στρατιώτες σε ρόλο καθηγητή Πληροφορικής ελλείψει καθηγητών

Δύο στρατιώτες, πτυχιούχοι Πληροφορικής, έφτασαν την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στην Κάσο, προκειμένου να διδάξουν μαθητές του νησιού που θα δώσουν το εν λόγω μάθημα στις φετινές Πανελλήνιες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, η λύση δόθηκε μετά από ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς στο νησί υπήρχε έλλειψη καθηγητή Πληροφορικής.

Το πρόβλημα με την προετοιμασία των μαθητών Λυκείου που θέλουν να σπουδάσουν στο αντικείμενο της Πληροφορικής επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί τα Χριστούγεννα. Τότε μεταφέρθηκε στον Πρωθυπουργό το πρόβλημα με αίτημα να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Οι ενέργειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επικοινώνησε με την κάτοικο της Κάσου που είχε ενημερώσει για το θέμα τον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του.

Ακολούθως ο υφυπουργός μίλησε με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Ιωάννη Παπαδομαρκάκη, ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες αντιμετώπισης του ζητήματος.

Οι στρατιώτες θητείας που έφτασαν στο νησί και είναι πτυχιούχοι Πληροφορικής θα βοηθήσουν τους μαθητές. Ωστόσο, ζητήθηκε από το υπουργείο Παιδείας να τοποθετηθεί καθηγητής Πληροφορικής στο ακριτικό νησί, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σε μόνιμη βάση.