Καταγγελία για φροντιστήριο: Υποχρέωσαν εκπαιδευτικό με θετικό rapid test να κάνει δια ζώσης μάθημα

Μια απίστευτη καταγγελία για γνωστό φροντιστήριο της Αθήνας φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΟΙΕΛΕ. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά εκπαιδευτικός που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, υποχρεώθηκε να κάνει κανονικά μάθημα δια ζώσης και όχι μέσω τηλεκπαίδευσης, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την υγεία των υπόλοιπων εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών.

Υποχρέωσαν εκπαιδευτικό με θετικό rapid test να κάνει δια ζώσης μάθημα

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση “Η ΟΙΕΛΕ έγινε αποδέκτης σοβαρότατης καταγγελίας για μεγάλο φροντιστήριο στην πλατεία Κάνιγγος, σύμφωνα με την οποία η διοίκησή του υποχρέωσε εκπαιδευτικό που μόλις είχε διαγνωστεί θετική με rapid test στον COVID-19 να κάνει δια ζώσης μάθημα λόγω «φόρτου εργασίας», αν και η συνάδελφος παρακάλεσε να παράσχει υπηρεσίες εξ αποστάσεως (αν και δεν είναι υποχρεωμένη από τη νομοθεσία).

Αν η καταγγελία ευσταθεί, πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και του βαθμού της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε αιτήματα άμεσου ελέγχου προς την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ελπίζουμε (διότι έχουμε δείγματα απορρύθμισης στους εποπτικούς μηχανισμούς) να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν διερεύνηση της καταγγελίας.”

Διαβάστε επίσης:

Old Enough: Γιατί «σαρώνει» η σειρά που εγκαταλείπει νήπια στο δρόμο για να δοκιμαστούν μόνα

«Δεν σκότωσα εγώ τα παιδιά» δηλώνει η Ρούλα μέσα από τις φυλακές – Η πρό(σ)κληση στον Μάνο

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το πρώτο μουσείο στην ΕΕ αισθητηριακά φιλικό στον Αυτισμό