Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας για τον βιασμό της 12χρονης αθλήτριας του

Με την επιβολή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή ιστιοπλοΐας, έπεσε η «αυλαία» της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

O εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια ενώ εισηγήθηκε να μην χορηγηθεί και ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση στον καταδικασθέντα λόγω της φύσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του αδικήματος για το οποίο καταδικάστηκε, πρόταση, η οποία υιοθετήθηκε από το δικαστήριο. Ομόφωνα το δικαστήριο απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών στον καταδικασθέντα προπονητή ιστιοπλοΐας.

Νωρίτερα, την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στον προπονητή ιστιοπλοΐας πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του ΜΟΔ.
«Όσο αφορά στην καλή συμπεριφορά μετά την πράξη απαιτούνται πραγματικά περιστατικά επί μακρύ χρονικό διάστημα από τα οποία να προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα. Ο κατηγορούμενος από το Φθινόπωρο του 2013 και μέχρι σήμερα δεν αποδείχθηκε ότι έχει διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη και φαίνεται να έχει κατανοήσει ότι αυτό που τέλεσε σε βάρος της καταγγέλλουσας ήταν ποινικά αξιολογίσιμο και όχι ανεκτό. Προτείνω να του χορηγηθεί ελαφρυντικό καθώς επί εννέα συναπτά έτη δεν τέλεσε αξιόποινη πράξη» τόνισε ο εισαγγελέας προτείνοντας την αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας πρότεινε να μην αναγνωριστούν στον καταδικασθέντα τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μετάνοιας και του πρότερου σύννομου βίου.
«Ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί και προέβη τουλάχιστον σε μία χειρονομία γενετήσιου χαρακτήρα, το φιλί. Γεγονός που φανερώνει εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόποινη συμπεριφορά» τόνισε ο εισαγγελέας για το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ως προς την ειλικρινή μετάνοια ο εισαγγελέας τόνισε ότι η ομολογία για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου δεν αρκεί για να στοιχειοθετηθεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας για τον βιασμό της 12χρονης αθλήτριας του

Καταπέλτης ήταν για τον 39χρονο προπονητής της ιστιοπλοϊας ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, οποίος εισηγήθηκε την ενοχή του για το βιασμό σε βάρος της ανήλικης αθλήτριας του .

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας το  «εγκληματικό σχέδιο» του κατηγορούμενου τέθηκε σε εφαρμογή όταν ανέλαβε προπονητής στον ιστιοπλοϊκό όμιλο και η αθλήτρια ήταν μόλις 10 ετών.

«Η αθλήτρια είναι 10 ετών όταν αναλαμβάνει ο κατηγορούμενος προπονητής. Άμεσα ο κατηγορούμενος έθεσε σε εφαρμογή το εγκληματικό του σχέδιο επιδιώκοντας να συνδεθεί μαζί της, συναισθηματικά και επιμελώς φρόντισε να κερδίσει εμπιστοσύνη των γονιών όλων των παιδιών, περισσότερο όμως των γονιών της καταγγέλλουσας. Ξημεροβραδιαζόταν στο κατάστημα που είχαν και έτρωγε μαζί τους, κοιμότανε στο κρεβάτι που είχαν στο κατάστημα, πήγαινε με όλα τα παιδιά σε βόλτες κ.λπ» περιέγραψε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Παρ’ όλο που όπως εξήγησε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο κατηγορούμενος αντιλαμβανόταν πολύ καλά την ηλικία της αθλήτριας, εκείνος ήδη από το καλοκαίρι του 2010 ενώ βρισκόταν σε ταξίδι με την ομάδα άρχισε τις κακοποιητικές συμπεριφορέςφιλώντας την με τη βία στο στόμα, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμεναν.

Να κριθεί ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση ζήτησε ο εισαγγελέας

«Μετά την επιστροφή της ομάδας, ο κατηγορούμενος δεν έδειξε καμία μεταμέλεια. Από εκείνο το διάστημα μέχρι και το καλοκαίρι του 2011, οι λεκτικές παρενοχλήσεις, μετουσιώθηκαν σε γενετήσιες πράξεις.Όλα αυτά παρόλο που αντιλαμβανόταν ο κατηγορούμενος την ηλικία της. Αυτές οι πράξεις γινόντουσαν όπου έβρισκε διαθέσιμο χώρο και χρόνο… Το καλοκαίρι του 2011, ο κατηγορούμενος προχωρώντας ακόμα περαιτέρω το εγκληματικό σχέδιο του, εισήλθε στο δωμάτιο της καταγγέλλουσας, την πήρε με τη βία και την οδήγησε στο αυτοκίνητο του και την εξανάγκασε σε συνουσία. Όλο το χρονικό διάστημα 2011 μέχρι και το φθινόπωρο του 2013, γινόταν αυτό. Ακόμα και όταν άλλαξε κατηγορία η καταγγέλλουσα στο άθλημα της» επισήμανε ο εισαγγελέας, εξιστορώντας το ιστορικό της κακοποίησης της καταγγέλλουσας.

«Μετά την τελευταία πράξη βιασμού της, η αθλήτρια, το 2014, αποφάσισε να αποκαλύψει τι συνέβαινε στους γονείς της. Η καταγγέλλουσα μη μπορώντας να ανεχθεί τη συμπεριφορά του, βρήκε τη δύναμη να γνωστοποιήσει στους γονείς της τι έγινε, οι οποίοι εμβρόντητοι, απευθύνθηκαν στις αστυνομικές αρχές. Η καταγγελία τότε δεν προχώρησε. Ύστερα από επτά χρόνια, βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει τα όσα βίωσε» τόνισε ο εισαγγελέας.

Όσο αφορά τα λογικά κενά που ενδεχομένως υπάρχουν στην υπόθεση, ο εισαγγελέας τόνισε πως η απάντηση σε αυτό, βρίσκεται στο γεγονός ότι «η καταγγέλλουσα όσες φορές και να επανέλαβε τα καταγγελλόμενα, μίλησε για τα ίδια πράγματα περιστατικά. Δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας».

«Εγκληματικό το σχέδιό του, εισηγούμαι την ενοχή του»

Για το γεγονός ότι η καταγγέλλουσα δεν αντέδρασε επί 2-3 χρόνια ο εισαγγελέας εξήγησε ότι «δεν αντέδρασε γιατί ασκήθηκε σωματική βία. Κυρίως όμως δεν αντέδρασε λόγω της ψυχολογικής βίας που την έκανε να νιώθει πολύ άβολα» και πρόσθεσε ότι «είχε μπει σε μια κατάσταση υπακοής και ο κατηγορούμενος άρχισε να απειλεί ότι θα με σκοτώσει, θα σκοτώσει τους δικούς μου ότι θα σκοτωθεί ο ίδιος».

Όσο αφορά τις καταθέσεις των συναθλητριών της καταγγέλλουσας και των γονιών τους που έκαναν λόγο για σχέση ανάμεσα τους, ο κ. Μαστραντωνάκης επισήμανε «τις έλαβα υπόψη, προβληματίστηκα κι εγώ. Ουδεμία εκ των αθλητριών ή μητέρων τους, πέρα ότι ανέφεραν πως υπήρχε μια προσκόλληση του παιδιού στον προπονητή, δεν αναφέρθηκαν σε κάτι παραπάνω. Κανείς δεν αναφέρθηκε σε ερωτική περίπτυξη ή εναγκαλισμό. Οι μάρτυρες αυτοί κατέθεσαν αλήθεια. Δεν είπαν κάτι για βιασμό γιατί δεν είδαν ποτέ. Δεν είδαν ούτε το ελάσσων. Μόνο ότι η Α. ήταν κοντά στον προπονητή γιατί την είχε χειραγωγήσει. Δεν μπορούσε να ξεφύγει από τη βία που της ασκούσε».

Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για σωρεία αντιφάσεων στην απολογία του κατηγορούμενου σε σχέση με όσα ανέφερε στην ανακρίτρια τα οποία ανέγνωσε και υπέγραψε όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως δεν προέκυψε πως η αθλήτρια προέβη στην καταγγελία της για να λάβει χορηγίες ή για λόγους που αφορούν τα εσωτερικά της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας και ζήτησε να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για τις δύο εκ των τριών κακουργηματικών πράξεων για τις οποίες κατηγορείται.

Διαβάστε επίσης:

Το μεσημέρι η κηδεία του 22χρονου πατέρα- Βάφτισαν το γιο του και του έδωσαν το όνομά του – “Να σαπίσεις στη φυλακή” λέει η χήρα

“Η Πισπιρίγκου αγωνιά για τα πορίσματα για τα παιδιά της” – Ασφυκτικός θάνατος για Μαλένα και Ίριδα – “Έρχονται” νέες διώξεις

“Ταυτότητα και διπλώματα οδήγησης στα smartphone’ – Τέλος σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ – Aνοίγει η πλατφόρμα για αποζημίωση έως 600 ευρώ για τους λογαριασμούς ρεύματος