Παγωτό banoffee

Το Καλοκαιράκι μας κλείνει το μάτι και εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να το υποδεχθούμε με μια ξεχωριστή γεύση παγωτού.

Το αγαπημένο μας banofee πλέον μπορούμε να το απολαμβάνουμε και στην παγωμένη του εκδοχή γεγονός που μας έχει ενθουσιάσει.

Πρόκειται για το δημοφιλές στο εξωτερικό, γλύκισμα με μπισκοτένια βάση , καραμελωμένη γέμιση και φρέσκες μπανάνες ως γαρνιτούρα! Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε και εσείς!

Υλικά:

4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
350ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 μπάρες σοκολάτα με γέμιση καραμέλα ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

Το ζαχαρούχο γάλα θα πρέπει να έχει σιγοβράσει για 2 ώρες (κλειστό μέσα στο κουτί του) για να γίνει καραμέλα. Χτυπάμε με μίξερ σε δυνατη ταχύτητα τη κρέμα γάλακτος. Λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι σε άλλο μπολ, προσθέτουμε την καραμέλα, το γάλα και χτυπάμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας τις μπάρες σοκολάτας, το χυμό λεμονιού και βάζουμε σε πλαστικό δοχείο με καπάκι. Βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες και είναι έτοιμο!

Διαβάστε επίσης:

Τάρτα καραμέλα σοκολάτα

Γρανίτα ροδάκινο με γιαούρτι

Παγωτό τσιχλόφουσκα