Καθ. Παιδιατρικής: “Δεν θα εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό κανένας κάτω των 16 ετών ” – “Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για τα σχολεία”

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής -Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Μαρία Τσολιά σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΘΕΜΑ 104,6 αναφέρθηκε στο αν θα εμβολιαστούν τα παιδιά για τον κορωνοϊό καθώς και για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Δεν θα εμβολιαστούν τα παιδιά για τον κορωνοϊό

Όπως υπογράμμισε η κ. Τσολιά ο λόγος που δεν έχουν συμπεριληφθεί στις κλινικές μελέτες τα παιδιά είναι διότι δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα από τον κορωνοϊό.

Προς το παρόν, όπως είπε, στις κλινικές μελέτες συμμετείχαν αρχικά έφηβοι άνω των 16 ετών σε δεύτερη φάση έφηβοι άνω των 12 και αργότερα θα μπουν στις κλινικές μελέτες και παιδιά. Μικρότερης ηλικίας δεν έχουν μπει στις μελέτες, θα μπουν μετά, αφού αρχίσει ο εμβολιασμός. «Δεν θα εμβολιαστεί κανένας κάτω από 16 ετών» είπε.

Τόνισε ότι δεν θα εμβολιαστούν τα παιδιά αυτή τη στιγμή, καθώς δεν είναι προτεραιότητα. Άλλωστε όπως σημείωσε τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό όσο οι ενήλικες.

Για το άνοιγμα των σχολείων

Για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου η κ. Τσολιά είπε ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις. «Τα επιδημιολογικά δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή» είπε. «Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για τα σχολεία, όλα είναι στο τραπέζι».