Η Moderna ανακοινώνει την χορήγηση των πρώτων δόσεων εμβολίου σε εφήβους (12-18 ετών)

Η Moderna ανακοίνωσε νωρίτερα την χορήγηση των πρώτων δόσεων εμβολίου σε εθελοντές στη Φάση 2/3 της μελέτης για το υποψήφιο εμβόλιο έναντι της COVID-19 σε εφήβους 12-18 ετών.

Η μελέτη διεξάγεται σε συνεργασία με την Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), που αποτελεί μέρος του Office of the Assistant Secretary for Preparedness and Response at the U.S. Department of Health and Human Services.

Σχετικά άρθρα: “Τι γίνεται όταν χωρίζουν οι γονείς, και ο ένας θέλει να κάνει εμβόλιο κορωνοϊού στα παιδιά και ο άλλος διαφωνεί;”

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε αυτήν τη μελέτη Φάσης 2/3 του mRNA-1273 σε υγιείς εφήβους στις ΗΠΑ. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε δεδομένα την άνοιξη του 2021 που θα υποστηρίξουν τη χρήση του εμβολίου mRNA-1273 σε εφήβους πριν από το σχολικό έτος 2021», δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.
«Σίγουρα είναι ενθαρρυντικές οι ενδιάμεσες και πρωταρχικές αναλύσεις της μελέτης Φάσης 3 COVE σε ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω και αυτή η μελέτη σε έφηβους θα βοηθήσει να αξιολογήσουμε την πιθανή ασφάλεια και ανοσογονικότητα του υποψήφιου εμβολίου COVID-19 σε αυτόν τον σημαντικό πληθυσμό νεότερης ηλικίας. Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο για να προσφέρει προστασία στους εφήβους, ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο υπό κανονικές συνθήκες πλέον.”

Ορισμένα βασικά σημεία της μελέτης:

  • Η Φάση 2/3 της μελέτης αναμένεται να εγγράψει στη διαδικασία 3.000 υγιείς εθελοντές από τις ΗΠΑ, ηλικίας από 12 έως κάτω των 18 ετών
  • Οι πρώτοι έφηβοι εθελοντές έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου
  • Η μελέτη πραγματοποιείται σε συνεργασία με την BARDA και στόχο έχει την αξιολόγηση της δυνητικής ασφάλειας και ανοσογονικότητας του εμβολίου mRNA-1273 σε αυτή τη σημαντική νεαρότερη ηλικιακά ομάδα